Política 19/05/2014

Garrigosa: "Ningú ens va demanar que anéssim al míting, en Pasqual va mostrar un interès molt especial a donar suport al seu germà"

L'esposa de l'expresident de la Generalitat explica que van decidir assistir a l'acte central d'ERC a última hora diumenge al matí. "No sé per què hi ha tant d'enrenou. No se sap que el meu marit sempre ha estat disposat a escoltar els altres?", ha afirmat

Ara
2 min
Pasqual Maragall, Ernest Maragall, Josep Maria Terricabras, Oriol Junqueras i Marta Rovira / CÈLIA ATSET

BarcelonaL'esposa de Pasqual Margall, Diana Garrigosa, ha aclarit aquest dilluns la presència de l'expresident de la Generalitat a l'acte central d'ERC de diumenge. "En cap moment vam dir que aniríem al míting. Ni ningú ens va demanar que hi anéssim", ha deixat clar en una conversa per telèfon a 'El món a RAC1'. L'assistència de Maragall, malalt d'Alzheimer, ha provocat algunes crítiques, especialment a Twitter, que acusaven ERC i Garrigosa d'utilitzar la figura de l'expresident de la Generalitat. Segons Garrigosa, diumenge al matí, l'expresident i ella havien d'assistir a un homenatge al poeta Maragall. Va ser de camí cap a aquell acte que ella li va comentar, segons ha explicat: "Llàstima que coincideixi amb el míting de l'Ernest". I va ser llavors que Maragall "va mostrar un interès molt especial amb el míting".

"No sé per què hi ha tant d'enrenou. ¿No se sap que el meu marit sempre ha estat disposat a escoltar els altres, a fer coalicions, a entendre's, a donar suport per un objectiu comú?", ha afirmat Garrigosa. "Anava a donar suport, no a ERC, sinó la coalició d'ERC amb Nova Esquerra". "Amb l'Ernest tothom sap que són carn i ungla", ha afegit. L'exconseller Ernest Maragall va deixar fa uns mesos el PSC i lidera ara Nova Esquerra Catalana, que es presenta amb coalició amb ERC a les eleccions europees. Ernest Maragall ocupa el número 2 a les llistes. En una altra entrevista a Catalunya Ràdio, Garrigosa ha afegit que Ernest Maragall era "més aviat reticent" a la presència del seu germà al míting.

La dona del qui va ser president de la Generalitat i alcalde de Barcelona, que el 2007 va anunciar públicament que tenir Alzheimer, ha explicat que "el Pasqual té moments millors i pitjors", però està "estable". "No calcula bé els temps, es desorienta una mica". "Perquè no faci cabòries, acostumem a decidir al dia", ha dit. De fet, durant l'entrevista per telèfon, se sentia de fons la veu de Pasqual Maragall, i l'expresident, per sorpresa, ha arribat a agafar un segons el telèfon supletori i ha saludat el periodista Jordi Basté.

Tot i el seu estat de salut, Garrigosa ha justificat així la presència del seu marit a l'acte: "Des que el Pasqual ha estat malalt, sempre he dit que la meva impressió és que els malalts han de sortir al carrer. Si els deixes tancats a casa, es precipita la malaltia. El meu marit, que sempre ha estat una persona molt social, no me l'imagino tancat a casa".

stats