9-N ALTERNATIU
Política 28/10/2014

Patxi López anuncia el suport del PSOE a la impugnació del 9-N alternatiu per part de Rajoy

El dirigent socialista afirma a Catalunya Ràdio que Catalunya està dividida i enfrontada com ho estava el País Basc en l'època del pla Ibarretxe

Europa Press
2 min

BarcelonaL'exlehendakari i secretari d'Acció Política i Ciutadania del PSOE Patxi López ha indicat aquest dimarts que el seu partit "donarà sempre suport a tot el que calgui per preservar les regles del joc i la legalitat". En una entrevista a 'El matí de Catalunya Ràdio' recollida per Europa Press, López ha contestat així a la pregunta de si el PSOE donarà suport a l'executiu de Mariano Rajoy si impugna la consulta alternativa del pròxim 9 de novembre.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

El també secretari general del PSE-EE, ha considerat que "té lògica que el govern espanyol intenti vetllar pel respecte a la llei", tot i que ha demanat esperar que es pronunciï el Consell d'Estat, i ha lamentat que el tema no es resol només invocant la llei. "No sé si incompleix la legalitat una trobada popular amb urnes de cartró", ha afegit López, segons el qual, de tota manera, la consulta alternativa no solucionarà el problema a Catalunya, per la qual cosa ha tornat a proposar votar una reforma constitucional.

Pel socialista, la consulta alternativa "no és el millor exemple de democràcia" i només porta a dividir i frustrar els catalans, els quals, segons la seva opinió, ja poden exercir el seu dret a decidir cada dia perquè viuen en una democràcia. "Ningú pot votar la meva identitat. Ningú pot uniformar les identitats dels ciutadans. Això passava al segle XIX, passava en la dictadura. A qui se li impedeix en aquest país ser català?", s'ha preguntat.

López ha insistit que el fet que els catalans triïn el seu futur en una consulta "no entra dins del que és raonable en aquest moment", i ha afegit que decidir sobre el que no competeix no és democràtic.

Per l'exlehendakari, Catalunya està dividida i enfrontada com creu que ho estava la societat basca davant el pla Ibarretxe: "Hi ha qüestions que no són votables. Ningú pot homogeneïtzar una societat". Així, ha plantejat optar per un projecte comú en el qual ha admès que ningú hi estaria al 100% còmode.

stats