Política 22/07/2016

Els associats del PDC escullen la direcció renovada que comandarà les primeres passes del nou partit

La llista de Marta Pascal i David Bonvehí parteix com a favorita davant de la candidatura de Reagrupament. Santi Vila i Mercè Conesa es disputen la presidència del consell nacional

Oriol March
2 min
Mercè Conesa vota a la seu del partit

BarcelonaA partir de les cinc de la tarda, els associats del Partit Demòcrata Català (PDC) podran acostar-se a les antigues seus de Convergència per començar a votar la futura direcció del partit. També ho podran fer a través d'internet: serà la primera vegada que la formació s'atreveix amb una votació electrònica, organitzada per l'empresa catalana Scytl. El veredicte es coneixerà demà dissabte a partir de les cinc de la tarda. Els favorits per endur-se la victòria són els integrants de la llista que encapçalen Marta Pascal i David Bonvehí, que tenen com a rivals els impulsors de Renovació, la candidatura promoguda per Reagrupament i liderada per Ignasi Planas. Els guanyadors hauran de comandar els primers passos del partit: renovació de l'estructura territorial, generació de discurs per eixamplar la base de la formació i capgirar la dinàmica negativa a les urnes.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Aquest divendres, Pascal i Bonvehí han presentat el seu decàleg de propostes, que inclouen "promoure el debat", "escoltar a tothom", defensar un model de país concret –economia de mercat, benestar "al centre de l'acció política", dret a decidir sobre l'escola– i construir un partit "obert" que treballi amb "rigor". Reagrupament defensa un model completament separat entre les institucions i les estructures orgàniques, i promou una llista que no integra ningú que hagi format part de la direcció de Convergència.

Una de les pugnes que concentra bona part de l'interès –tenint en compte el poc misteri que conté la tria de la direcció i que no hi ha alternativa al tàndem presidencial format per Artur Mas i Neus Munté– és la de la presidència del consell nacional. Santi Vila, conseller de Cultura, i Mercè Conesa, alcaldessa de Sant Cugat del Vallès, es disputen el lloc. Vila compta amb el suport de bona part dels alts dirigents de l'antiga CDC, mentre que Conesa té l'escalf del sector socialdemòcrata encapçalat per Josep Rull.

El president Carles Puigdemont, fidel a la seva poca visibilitat en temes de partit, votarà electrònicament. És partidari de Santi Vila i en el seu moment va avalar Marta Pascal per fer-se amb les regnes d'un partit que vol al seu servei per afrontar la qüestió de confiança i culminar el procés independentista.

stats