Política 31/07/2017

El PDECat fa arribar a la fiscalia l'operació Catalunya perquè "no quedi impune"

Carlos Campuzano ha registrat aquest dilluns un escrit amb les conclusions sobre la comissió d'investigació que ha dut a terme el Congrés durant les últimes setmanes

Mireia Esteve
2 min
El diputat del PDECat al Congrés, Carles Campuzano, amb l'escrit que ha presentat el partit a la fiscalia

BarcelonaTal com va anunciar la setmana passada, el PDECat ha entrat aquest dilluns un escrit amb les conclusions sobre l'operació Catalunya a les quals va arribar el Congrés. El diputat d'aquesta formació a la cambra baixa, Carles Campuzano, ha estat l'encarregat de registrar-les a la Fiscalia Superior de Catalunya, juntament amb el també diputat de la formació Sergi Miquel. "No pot quedar impune", ha defensat Campuzano a les portes de la seu del ministeri públic, que creu que la utilització de la "policia patriòtica" per perseguir adversaris polítics –una de les conclusions de la comissió d'investigació sobre el ministre de l'Interior, Jorge Fernández Díaz– "posa en risc la democràcia i els drets dels ciutadans".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Amb la presentació d'aquest escrit, el PDECat demana a la fiscalia que comenci una actuació d'ofici perquè considera que "en un estat democràtic" la justícia ho ha de fer després que "el Congrés hagi constatat que s'han posat mitjans humans al servei d'accions il·legals", ha explicat Campuzano. De totes maneres, el diputat del PDECat també ha avisat que si la fiscalia decideix no actuar, no es quedaran "de braços plegats", sinó que no descarten "cap acció judicial", com ara querellar-se contra el ministre de l'Interior.

"És l'operació policial més semblant als GAL dels últims 25 anys", ha criticat Campuzano, que ha retret que la Guàrdia Civil actuï contra alts càrrecs del Govern –en referència als interrogatoris de la setmana passada– tenint en compte "només meres intencions", i que l'Estat no hagi decidit actuar d'ofici contra "fets" de l'anomenada operació Catalunya que "el Congrés va constatar". De fet, en l'escrit presentat a la fiscalia, el PDECat demana que el ministeri públic "promogui les actuacions pertinents contra aquelles persones que puguin tenir responsabilitats" en aquest assumpte.

En l'escrit, el PDECat també avisa que les informacions que es desprenen de les conclusions de la comissió d'investigació podrien arribar a constituir "delictes de prevaricació, de malversació de recursos públics i de negociacions i activitats prohibides, i abús en l'exercici de les seves funcions".

stats