Política 03/06/2017

Puigdemont veu positiva la resposta de la Comissió de Venècia perquè avala la postura del Govern

El Govern creu que la carta és un missatge directe a l'executiu espanyol perquè pacti el referèndum. El PDECat fa una lectura "totalment democràtica" de la resposta per carta

Ara / Acn
2 min
Reunió del Govern aquest dimarts

BarcelonaDesprés de saber la resposta de la Comissió de Venècia a la carta que li va enviar el president de la Generalitat, Carles Puigdemont, per informar-la de la seva voluntat de fer un referèndum, l'organisme internacional ha respòs a la Generalitat que aquesta consulta ha de ser pactada. Puigdemont, a través del seu compte d'Instagram, ha afirmat que la resposta de la Comissió de Venècia és una bona notícia perquè "avala la nostra posició i fa un emplaçament implícit a negociar el referèndum".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

De fet, fonts del Govern han explicat a l'ARA que el fet que l'organisme hagi respòs "ràpidament" és un "senyal d'interès" que demostra que el Procés català està en el punt de mira també a escala internacional. I, en aquest sentit, ho veuen com un missatge directe al govern de Mariano Rajoy perquè els emplaça a "moure's i a pactar el referèndum" i a sortir de "l'immobilisme" en què s'ha instal·lat l'executiu espanyol.

El PDECat no ha entomat amb disgust la resposta de la Comissió de Venècia a la petició de col·laboració per celebrar un referèndum. "Se n'ha de fer una lectura totalment democràtica", ha considerat David Bonvehí, coordinador d'organització de la formació, que ha constatat que el posicionament de l'òrgan europeu és clar: el referèndum s'ha de fer d'acord amb la Constitució i les lleis vigents.

Segons Bonvehí, "això és possible" i "la via escocesa" és el que reclama el Govern. El dirigent sobiranista ha apuntat que la prioritat continua sent pactar la consulta. "Fins a l'últim dia i l'últim segon estarem a la taula negociant", ha reiterat Bonvehí des de Lleida, on ha participat en un acte de la campanya pel 'sí' al referèndum. Dit això, ha puntualitzat que davant la permanent negativa de Rajoy i el seu executiu, el Govern ha d'obeir el "mandat de la ciutadania" i, per tant, "el referèndum es convocarà i se celebrarà, si convé, de forma unilateral".

stats