Política21/07/2015

Pedro Sánchez: "Les eleccions plebiscitàries conduiran a la fractura social i política"

El secretari general del PSOE titlla d'"irresponsables" els independentistes

Europa Press

MadridEl secretari general del PSOE, Pedro Sánchez, ha carregat aquest dimarts contra el caràcter plebiscitari que la candidatura Junts pel Sí vol donar a les eleccions catalanes del 27 de setembre: "Les eleccions plebiscitàries conduiran a la fractura social i política".

Inscriu-te a la newsletter Política en cinc llibres per Sant JordiUna mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Ho ha exposat en un dinar-col·loqui de Barcelona Tribuna, organitzat per 'La Vanguardia', AED i la Societat Econòmica Barcelonina Amics del País, un dia després que la candidatura de la qual formen part el president Artur Mas i el líder d'ERC, Oriol Junqueras, es presentés en societat.

Cargando
No hay anuncios

Sánchez ha pronosticat que les eleccions "incrementaran la frustració, aprofundiran l'enfrontament de catalans entre si i generaran innecessàriament enfrontament entre catalans i espanyols".

El dirigent socialista ha censurat que els independentistes pretenguin declarar la secessió amb una simple majoria absoluta del Parlament, quan per reformar l'Estatut de Catalunya es necessiten "majories qualificades i un referèndum".

Cargando
No hay anuncios

"Com és possible concebre que una meitat de la ciutadania pugui imposar a l'altra meitat la supressió del seu dret a mantenir les seves identitats plurals catalana i espanyola?", s'ha preguntat Sánchez, que ha titllat d'"irresponsables" els independentistes.