Política 23/09/2019

Pedro Sánchez arrenca diumenge la precampanya a Catalunya amb la Festa de la Rosa del PSC

Els socialistes ratificaran divendres Batet i Cruz com a candidats al Congrés i al Senat

Marc Toro
2 min
El secretari d'organització del PSC, Salvador Illa, aquest dilluns en roda de premsa

BarcelonaPedro Sánchez serà diumenge que ve a Catalunya per participar en la Festa de la Rosa del PSC, el primer gran acte de precampanya dels socialistes catalans de cara a les eleccions generals del 10 de novembre. El secretari d'organització del partit, Salvador Illa, ha anunciat en roda de premsa que en l'acte també hi intervindran, a més de Miquel Iceta i l'alcaldessa de Gavà, Raquel Sánchez, Meritxell Batet i Manuel Cruz, que –tal com va avançar l'ARA– repetiran com a candidats al Congrés i al Senat.

El PSC ha posat en marxa aquest dilluns maquinària electoral. Les candidatures socialistes, que es volen mantenir iguals que les del 28-A, es ratificaran finalment divendres (19 h) en una reunió del consell nacional (el màxim òrgan entre congressos) i d'acord amb la proposta de la comissió de llistes, que es reunirà poc abans. El consell nacional estava previst per dissabte, tal com va publicar aquest mitjà, però s'ha canviat la data perquè no coincidís amb el comitè federal del PSOE, que té lloc aquell mateix dia i en el qual hi participaran diversos dirigents del PSC.

Es manté, això sí, que l'arrencada simbòlica de la precampanya tindrà lloc diumenge a la Festa de la Rosa. Illa ha explicat que els actes i mítings previs a les noves eleccions serviran per demanar el "suport directe" del conjunt de votants progressistes a la vista del "bloqueig a dreta i esquerra", ha dit, i ha responsabilitzat la resta de partits d'haver evitat sortir de manera "nítida" de les urnes: un govern del PSOE. "Reclamarem a tots els ciutadans progressistes el seu suport de manera directe a les nostres candidatures", ha insistit, deixant clar que la campanya tornarà a ser una crida al vot útil. Aquest cop, però, no serà tant per frenar la dreta com per fer possible la continuïtat de Pedro Sánchez a la Moncloa.

A nivell intern, el consell nacional del PSC de divendres també aprovarà la convocatòria del congrés del partit, que tindrà lloc els dies 13, 14 i 15 de desembre i que servirà per revisar la seva direcció i òrgans i posar al dia les línies estratègiques del partit de cara als pròxims tres anys. Abans se celebraran les primàries per escollir el primer secretari del partit, i de moment només Miquel Iceta ha anunciat que s'hi presentarà per revalidar el càrrec. Internament, no es preveu que tingui oposició.

stats