Israel-Palestina

Pedro Sánchez proposarà a les Corts el reconeixement de l'estat palestí aquesta legislatura

El president espanyol defensa que aquesta és una "causa justa" i també "l'única manera" que puguin coexistir Israel i Palestina

ARA
1 min
El president del govern espanyol, Pedro Sánchez, al Palau de la Moncloa.

BarcelonaEl president del Govern, Pedro Sánchez, ha afirmat aquest dissabte que aquesta legislatura proposarà a les Corts Generals el reconeixement de l'estat palestí. En un acte a Bilbao, recollit per l'agència Efe, on s'ha fet un homenatge a l'expresident espanyol José Luis Rodríguez Zapatero, Pedro Sánchez ha reivindicat el compliment del dret internacional per portar la pau a Ucraïna i també a Gaza, alhora que ha avançat que en aquesta línia el seu govern proposarà a les Corts espanyoles el reconeixement de l'estat palestí.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Farà la demanda, ha afegit, "per convicció moral, per ser una causa justa, però també perquè és l'única manera que els dos Estats, Israel i Palestina, puguin conviure i coexistir". També ha reclamat que arribi de forma immediata ajuda a la franja de Gaza.

En el marc de reconeixement a Zapatero, Pedro Sánchez ha agraït a l'expresident socialista la victòria electoral de les eleccions de l'any 2004, just després de l'atemptat islamista de l'11-M. "El PSOE és un partit guanyador gràcies també al fet que l'expresident mai va renunciar a guanyar", ha dit, i ha recordat que Zapatero va guanyar contra tot pronòstic el PP després que el govern de José María Aznar produís la "gran mentida" sobre l'atemptat d'Atocha. En aquest sentit, Sánchez ha reivindicat el llegat de Zapatero en el seu govern, que defensa actualment –ha dit– tant a Ucraïna com a Gaza el "respecte al dret internacional" per part de Rússia i Israel.

stats