Política 06/12/2020

Pedro Sánchez: "Mentre el PSOE sigui al timó del govern, la Constitució regirà d'est a oest"

El president espanyol es mostra en una entrevista a El Periódico disposat a "acompanyar" la reforma laboral si hi ha acord social

Ara
1 min
El president del govern espanyol, Pedro Sánchez, durant la roda de premsa posterior al Consell de Ministres, d'aquest dimarts.

Barcelona"Mentre el PSOE sigui al timó del govern a Espanya, la Constitució regirà d'est a oest i de nord a sud, del primer a l'últim dels articles". El president del govern espanyol, Pedro Sánchez, s'expressa en aquests termes en una extensa entrevista a El Periódico publicada aquest diumenge, Dia de la Constitució.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Sánchez ha reivindicat la seva "concepció d'Espanya diferent de la de la dreta, molt més plural, molt més diversa", i ha lamentat que Franco continuï "al cap d'uns quants", en al·lusió al xat que ha transcendit en què alguns exmilitars parlaven d'afusellar 26 milions d'espanyols. "Més enllà d'un grup de nostàlgics marginals, el que preocupa és la propagació dels mateixos missatges d'odi des de tribunes polítiques que no són marginals", ha dit en l'entrevista.

Reforma laboral

També ha insistit en la necessitat de disposar dels pressupostos. "Hem apel·lat a la unitat parlamentària", ha assegurat: "Hi ha hagut partits, el de Puigdemont, el de Casado i el d'Abascal, que s'han desentès de la ciutadania".

El president espanyol manté en l'entrevista, a més, que si "els actors socials" volen una reforma laboral "el govern està disposat a acompanyar-la". Pel que fa als fons europeus per fer front a la crisi del coronavirus, assegura que el "desafiament" és articular "projectes que vertebrin el país", i adverteix que ha comunicat a les comunitats autònomes que els projectes que impulsin no poden ser "localistes".

stats