INFORMES FALSOS
Política 24/12/2012

Navarro demana clarificar l'acció policial per no avivar més la independència

El líder del PSC exigeix de la mateixa manera a Artur Mas que "expliqui també el finançament del seu partit"

Efe
2 min
UN ANY PER RECONSTRUIR EL PARTIT El líder del PSC, Pere Navarro, va trobar ahir en la convocatòria d'un consell  nacional extraordinari la fórmula que, al seu parer, pot calmar els crítics  que demanen debat i refundació. Es fixarà un calendari de conferències per al 2013.

BarcelonaEl líder del PSC, Pere Navarro, demana clarificar l'actitud de la Policia Nacional després d'una informació segons la qual comandaments policials haurien elaborat suposadament al marge de la llei informes contra polítics catalans, una qüestió que "aviva encara més" el sentiment separatista a Catalunya. En declaracions a Efe, Navarro s'ha referit en aquests termes a la informació que va publicar el diari 'El País', en la qual s'afirma que comandaments policials actuen al marge de la llei contra polítics catalans. "Si això és cert, em sembla escandalós, i el que fa és aprofundir més en allò que ens separa, en les ferides, a utilitzar mètodes que no són propis d'una democràcia del segle XXI, i el que hem de demanar clarament és que els responsables del govern espanyol, el ministre de l'Interior, expliquin exactament què és el que ha passat, quins són aquests informes i qui els han ordenat", ha dit Navarro.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Però el primer secretari del PSC creu que s'ha d'"exigir" al president català, Artur Mas, que "expliqui també el finançament del seu partit, que està sota sospita des de les accions judicials sobre el cas Palau de la Música, ja que té la seu del seu partit (CDC) hipotecada per més de tres milions d'euros, per garantir el que es derivi sobre responsabilitats".

Navarro opina que no es pot "seguir així", perquè, segons la seva opinió, els ciutadans estan "sumits en una confusió que el que fa és avivar encara més aquest element de separació, de distància i crispació" entre Catalunya i Espanya. "I nosaltres demanem responsabilitats a tothom, demanem transparència i rapidesa en l'aclariment de totes aquestes qüestions", ha conclòs.

stats