Política 23/12/2012

Comandaments policials actuen contra polítics catalans al marge de la llei, segons 'El País'

El rotatiu parla d'una "maniobra fosca" per combatre el sobiranisme a partir de denigrar governants catalans tot difonent-ne acusacions sense proves

Ara
1 min

BarcelonaDiversos comandaments de la policia espanyola han engegat una onada de maniobres per denigrar polítics i governants catalans a partir de difondre informacions i acusacions sense proves, segons publica aquest diumenge en portada el diari 'El País'.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

El rotatiu parla d'una "conjura contra el sobiranisme" i explica que els agents fan informes no oficials i sense signar en què es barregen acusacions reals amb d'altres sense proves o que són directament falses per després filtrar els documents a diaris conservadors espanyols.

Segons la informació, aquests dies circulen cinc informes que segueixen aquesta pauta, que és la mateixa que es va fer servir per acusar Artur Mas abans de les eleccions catalanes del 25-N d'haver cobrat comissions il·legals a través de comptes bancaris a Suïssa. Aquella informació també estava suposadament basada en un esborrany d'informe que finalment no existia.

Les acusacions, que sembla que no controli el ministeri d'Interior, esquitxen no només polítics catalans, sinó també jutges i fiscals que investiguen casos de corrupció i també directius de diaris i altres periodistes.

stats