Política 15/02/2013

Navarro insisteix que no li consten investigacions als Pujol, segons la documentació del PSC i la versió de l'anterior direcció

Navarro és partidari que si es demostren responsabilitats en casos d'espionatge, els implicats abandonin "immediatament" l'activitat política

Acn
2 min
Pere Navarro, a la seu nacional del PSC aquest dilluns / ACN

BarcelonaEl primer secretari del PSC, Pere Navarro, ha afirmat que a ell no li consta que el partit hagi investigat cap altra formació política ni tampoc la possible vinculació entre el cas del Palau de la Música i la família Pujol.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Navarro es defensa amb la documentació sobre contractes amb empreses de seguretat, on no figuren aquest tipus d'encàrrecs, i també amb la versió de l'anterior direcció, que nega haver ordenat espiar cap partit. "Per la documentació que tenim i pel que m'han dit els responsables del partit en aquell moment, ells neguen haver encarregat escoltes", ha dit avui en declaracions a TVE.

El primer secretari del PSC ha insistit que entre les factures que tenen no n'hi ha cap amb Método 3, tot i que sí que n'hi ha amb alguna empresa del seu grup. En tot cas, ha reiterat que no s'encarregaven escoltes, sinó tasques de seguretat ordinària.

S'ha referit a les explicacions que li han donat membres de l'anterior direcció, José Zaragoza inclòs, i ha recordat que ell fa un any que porta les regnes del partit. "Jo em crec les explicacions de Zaragoza, li he preguntat diverses vegades, me l'he de creure, i m'he de creure la documentació", ha argumentat.

En preguntar-li per si el PSC ha investigat específicament la possible vinculació entre el cas Palau i la família Pujol, ha repetit el mateix: "Jo ho desconec, la notícia que tinc és la documentació i el que em diuen els que formaven part de la direcció, aquesta és la meva única informació".

Així, Navarro ha demanat que la investigació sobre aquesta presumpta trama d'espionatge polític sigui "a fons i ràpida". "I que ens digui exactament en quina situació estem". "Jo estic absolutament consternat, preocupat per aquestes notícies que queden als antípodes del que ha de ser la política i el servei públic", ha afegit.

En el cas que es demostrés que hi ha responsables polítics implicats en aquestes activitats, ha deixat clara la seva opinió: "El que han de fer és abandonar immediatament la seva activitat política, siguin del partit que siguin".

Pel que fa a la dimissió de Manuel Bustos, Navarro ha recordat que el PSC no té majoria absoluta a Sabadell, i que la resta de forces havien acordat "bloquejar la gestió" de l'Ajuntament sense respectar la presumpció d'innocència de l'alcalde. Per això va parlar amb Bustos i van acordar que el millor que podia fer és que deixés el càrrec.

"Ell ha pres la decisió oportuna, i això permetrà que els ciutadans puguin tenir un alcalde que pugui governar amb més tranquil·litat", ha conclòs.

stats