Política 01/10/2012

Navarro portarà la reforma de la Constitució al Parlament i al Congrés

El candidat socialista creu que el PSOE s'està movent a favor del federalisme

Acn
2 min

BarcelonaEl recent escollit candidat del PSC a les eleccions del 25-N, Pere Navarro, ha apostat aquest dilluns pel "federalisme" i la "sensatesa" davant la "inconsciència" dels que volen portar el país a la independència, en referència a CiU, i dels que volen retrocedir, en referència al PP. En les primeres entrevistes com a candidat a Catalunya Ràdio i TV3, Navarro ha considerat que el PSOE s'està movent cap al federalisme, i està entenent que "Catalunya ha canviat i necessita més autogovern", com, al seu parer, demostren les declaracions del secretari general del PSOE, Alfredo Pérez Rubalcaba, que contraposa a l'"immovilisme" del PP.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

"Pasqual Maragall va posar el federalisme sobre la taula i va tenir dificultats", segons ha recordat Navarro, que creu que aquesta qüestió ha "evolucionat" i ara "hi ha més persones que creuen que pensen que el federalisme és la solució". De fet, ell ha afirmat que el PSC proposarà reformar la Constitució al Congrés dels Diputats per anar "cap a un estat federal".

Navarro ha posat en dubte la intenció de CiU d'anar cap a la independència i ha retret al partit que governa que no expliqui com ho faran, a més de qualificar al seva decisió d'"inconsciència". A més, el candidat socialista creu que la independència no interessa al a ciutadania".

A més de a CiU, també veu en un moment d'"inconsciència" els populars, perquè se situen en l'"immobilisme" i culpen de tots els mals les autonomies, amb la intenció de retrocedir cap a la unitat i la recentralització d'Espanya. Navarro creu que els votants del PP tenen molts motius per estar desencantats, tant des del punt de vista social com econòmic.

Sorpresa electoral

Després de les enquestes que han publicat alguns mitjans aquest cap de setmana, el candidat socialista confia en donar "una sorpresa electoral". "El PSC tindrà un resultat molt millor que el que diuen les enquestes", ha sentenciat Navarro, que argumenta que cada dia "hi ha més persones que diuen que no els convenç ni CiU ni el PP".

Navarro, que també és alcalde de Terrassa, encara no ha decidit si mantindrà aquest càrrec. "Estic meditant si és compatible la candidatura amb l'alcaldia de Terrassa", ha explicat, sense voler avançar la decisió, que prendrà després de reunir-se amb els seus companys de partit i de l'ajuntament en una assemblea.

stats