CORRUPCIÓ A LES ILLES BALEARS
Política 02/11/2012

El Gürtel balear esquitxa de ple el PP de Bauzá

La investigació implica nombrosos dirigents populars actuals, com el president del parlament autonòmic o la portaveu a la cambra

Enric B. Abelló
1 min
El president del parlament balear, Pere Rotger. / ACN

PalmaL'esclat del cas Over Marketing, el braç illenc de la trama Gürtel, ha empastifat de ple el PP de José Ramón Bauzá, l'embruta fins al fons tot i que el president s'havia presentat a les eleccions fent bandera d'una llista neta d'imputats per corrupció. El sumari del cas, sota secret fins dimecres, deixa clar que la Fiscalia Anticorrupció acabarà imputant la portaveu del PP al Parlament, Mabel Cabrer, i l'encara president del PP de Palma, José María Rodríguez, que va dimitir el juliol com a delegat del govern espanyol a causa, precisament, d'aquesta investigació.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Durant el govern de Jaume Matas d'entre el 2003 i el 2007 Cabrer era consellera d'Obres Públiques i Rodríguez d'Interior i tots dos varen manipular concursos i contractes públics per afavorir Over Marketing, segons que va declarar l'administrador de l'empresa, Daniel Mercado. Però és que, a més a més, les investigacions esquitxen el president del Parlament, Pere Rotger, i el conseller d'Administracions Públiques, Simó Gornés. El vicepresident del PP de Mallorca i alcalde d'Inca, Rafel Torres, ja està imputat i tot i amb això per ara es resisteix a dimitir. El codi ètic que Bauzá va imposar al partit durant la campanya electoral sembla que ara no serveix per obligar-lo a renunciar.

Podeu llegir la informació sencera a l'Ara Premium.

stats