Política 24/10/2018

Perpinyà acollirà una diada solidària amb els presos, exiliats i represaliats el 30-O

L'ANC, Òmnium i l'AMI se sumen a un acte on intervindran a distància Puigdemont i Ponsatí

Xavi Tedó
2 min
Perpinyà acollirà una diada solidària amb els presos, exiliats i represaliats

BarcelonaAbans de la manifestació del dia 10 de novembre a Perpinyà per commemorar el Tractat dels Pirineus i agrair el suport de la Catalunya Nord per organitzar l'1-O, la capital del Rosselló acollirà el dimarts 30 d'octubre una diada solidària amb els presos polítics, exiliats i represaliats. L'objectiu de l'acte, que tindrà lloc a la plaça de la Victòria, és denunciar la judicialització del procés independentista. La diada l'obrirà l'expresident Carles Puigdemont, amb una intervenció gravada, que donarà pas als parlaments de la presidenta de l'ANC, Elisenda Paluzie, del president de l'AMI, Josep Maria Cervera, de membres d'Òmnium i de la plataforma de suport a Tamara i Adri, així com de Jordi Pesarrodona, el regidor d’ERC de Sant Joan de Vilatorrada encausat per desobediència per posar-se un nas de pallasso, o de Jean-Paul Billès, representant dels batlles solidaris de la Catalunya Nord.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

La segona part abordarà els efectes del 155 amb la participació d'un representant de l'ensenyament nord-català, de Ramon Font (USTEC), de la consellera Clara Ponsatí –amb un vídeo també per la seva condició d'exiliada– o de Dolors Feliu, advocada i membre del Col·lectiu Praga. La tercera part aprofundirà en la necessitat d'implantar la República Catalana i comptarà amb la presència de represaliats, exiliats, familiars de presos, eurodiputats, polítics locals i Isona Passola, directora i presidenta de l'Acadèmia de Cinema Català.

L'acte, presentat pels periodistes Txe Arana, Júlia Taurinyà, Enric Balaguer i Laura Bertran, es clourà amb les actuacions musicals de Pere Figueres, Franck Sala, Joan Ortiz, Leslie Malet, Titot, Marc Serrats i Els Delai i de la Federació Sardanista del Rosselló i corals locals. Després de l'acte, els assistents tenen programat anar cap a la presó del Puig de les Basses, on esta empresonada l'exconsellera Dolors Bassa.

stats