Política 01/08/2018

"Jo també soc persona": Casado es retrata amb immigrants mentre adverteix que "no hi pot haver papers per a tothom"

El PSOE acusa el líder del PP de tenir "molt poca decència i molta demagògia"

Mariona Ferrer I Fornells
2 min
El líder del PP, Pablo Casado, durant la visita al port d'Algesires.

MadridPablo Casado continua atiant el discurs antiimmigració. Després d'assegurar durant el cap de setmana que "hi ha cinc milions d'africans" esperant passar l'estret, el nou líder del PP està consumant aquest dimecres l'estratègia alarmista per l'arribada de persones del Marroc amb una visita a Algesires i Ceuta. Al port andalús, Casado ha saludat un per un els immigrants que estaven atenent. Ha parlat amb ells en francès i anglès i s'ha interessat per la seva situació, mentre un li deia "'You are the best'" (ets el millor).

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Tot seguit ha assegurat en declaracions als periodistes que "el monopoli dels bons sentiments no el té només l'esquerra" i que també li fa "molta pena" parlar amb les persones que acaben d'arribar il·legalment a Espanya. "Jo també soc persona", ha assegurat abans de criticar "el bonisme i la demagògia" del govern de Pedro Sánchez amb la immigració i alertar que la situació no es podrà resoldre "dient que hi haurà papers per a tothom" i que "l'estat del benestar a Espanya és il·limitat".

Casado continua demanant al govern de Pedro Sánchez que intenti evitar als països d'origen que milers de persones vulguin entrar a Espanya, i més coordinació amb Europa, just ara que fa setmanes que el ministre de l'Interior, Fernando Grande-Marlaska, no para de visitar tots els països del Magrib i el Sahel i el president espanyol mateix ha demanat a Brussel·les que enviï de seguida els 35 milions d'euros pendents per al Marroc. "Exigim al govern d'Espanya corresponsabilitat sense demagògia, coordinació als països d'origen, també a Europa, i tot el suport a les forces de seguretat", ha afegit.

Després de veure les imatges de la visita de Casado a immigrants al port d'Algesires, el PSOE li ha retret que "té molt poca decència i molta demagògia" per fer visites d'aquest estil després de denunciar que "hi ha milions d'africans esperant i que a Espanya "no hi ha papers per a tots".

Com respondre a la crisi migratòria serà un dels temes que tocaran Sánchez i Casado en la primera reunió a la Moncloa prevista per demà dijous a les 17 h. La trobada arriba en un moment de màxima tensió entre el PP i PSOE, però igualment el líder socialista posarà sobre la taula la voluntat d'entendre's en cinc grans pactes d'estat, igual com feia Mariano Rajoy.

stats