Protagonista col·lateral
Política 13/06/2021

El Petit Nicolás, el petit manipulador que volia emular l’estratègia judicial de Puigdemont

Condemnat per falsificar el DNI a la selectivitat

2 min
El petit manipulador que volia emular l’estratègia judicial de Puigdemont

Sent menor d’edat, Francisco Nicolás Gómez Iglesias, més conegut com elPetit Nicolás, ja remenava la cua. Amb 18 anys, sabedor que les seves habilitats no eren les acadèmiques, hi va posar barra i va falsificar el DNI perquè un amic li aprovés la selectivitat. La seva primera condemna a presó -un any i nou mesos- li va arribar dimecres per aquest cas, però és una anècdota de l’historial d’aquest jove de 27 anys que es creia capaç de tot.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Fill únic, els seus pares el van portar a un col·legi elitista del districte de Chamartín de Madrid, tot i no provenir de família adinerada. “Volíem que es fes amb amics importants”, va afirmar el 2014 la seva mare des de les portes dels jutjats de la plaça Castilla, tal com recull un reportatge d’El País Semanal del 2019. El jove va ser detingut després d’uns dies de seguiments de la Policia Nacional i va comparèixer davant els psiquiatres forenses de l’administració judicial madrilenya.

L’aspiració de rodejar-se de poder i l’interès per la política va portar-lo a afiliar-se a les joventuts del PP i a entrar a la FAES. La seva gràcia en la distància curta i la seva barra van suplir mancances en intel·ligència que ell mateix ha reconegut, i li van valdre per seure a la llotja del Bernabéu o assistir a la coronació de Felip VI. Segons va explicar, el seu declivi es va produir quan es va negar a donar informació a polítics. Des de llavors han aflorat les seves aventures al·lucinants convertides en causes judicials: estafes fent-se passar per enviat de la Casa Reial o del CNI que probablement el portaran a presó. Per evitar-ho, el 2019 volia presentar-se a les eleccions europees i així tenir immunitat, però no va aconseguir les signatures necessàries.

stats