Política 15/10/2012

Piqué diu que l'"irrita" que es debati sobre la independència en plena crisi

El president del Cercle d'Economia, Josep Piqué, ha dit que l'"irrita" debatre sobre l'escissió de Catalunya en el "moment més greu de l'economia dels últims 80 anys"

Acn
2 min
Josep Piqué al Cercle d'Economia

BarcelonaEl president del Cercle d'Economia, Josep Piqué, ha assegurat que l"irrita" i l'"inquieta" que en el pitjor moment de l'economia dels darrers 80 anys, ha dit, s'estigui debatent la independència. "M'inquieta, m'intranquil·litza i m'irrita que estiguem discutint sobre qüestions que ens distreuen d'una cosa essencial", ha afirmat Piqué en una entrevista a la Cope. Pel també president de Vueling, "estem en un moment molt seriós, probablement el moment més greu que ha viscut l'economia en els últims 80 anys, i s'ha d'estar a l'altura de les circumstàncies", ha insistit.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

L'expresident del Partit Popular de Catalunya ha qualificat la possible independència de Catalunya com a "tragèdia" i un "disbarat" i ha dit que "qualsevol increment de la incertesa i la inestabilitat" que pot posar en perill la moneda única i l'eurozona "perjudica el conjunt" d'Europa, i per extensió l'economia mundial.

Piqué ha explicat que estava "molt preocupat" pels darrers esdeveniments que s'estan produint en les darreres setmanes a Catalunya i que és una situació que "s'ha de prendre molt seriosament". El president de Vueling ha dit que es tracta d'una cosa que "es veia venir" pel coneixement que té de la societat catalana. "S'estava incubant aquesta possibilitat. S'ha accelerat d'una manera que pot semblar que el fenomen sigui poc comprensible per als qui no ho l'han seguit de prop", ha afegit.

Segons el president del Cercle d'Economia, la independència és "un mal plantejament fins i tot en bonança econòmica". "En l'àmbit personal i en l'afectiu em semblaria una tragèdia de greus conseqüències econòmiques", ha subratllat.

D'altra banda, Piqué s'ha mostrat d'acord en l'afirmació que els empresaris s'han d'adaptar als marcs polítics. Però això, ha afegit, "no significa que se sigui indiferent a qualsevol marc polític".

stats