Política 22/01/2019

Pisarello, candidat de BComú a les europees amb el suport de l'1,2% del cens

Només 132 afiliats al partit han votat a les primàries, que únicament tenien un aspirant

Ara
2 min
Gerard Pisarello anuncia que es presentarà a les eleccions europees del maig

BarcelonaA l'espera que dijous sigui proclamat definitivament, Gerardo Pisarello ja és el candidat de Barcelona en Comú (BComú) a les eleccions europees del 26 de maig. Aquest dimarts s'han donat a conèixer els resultats provisionals de les votacions, que s'han celebrat entre dissabte i dilluns, i la gran sorpresa és que només hi han participat 132 persones, de les quals 119 han votat l'únic candidat que es presentava. Això representa l'1,24% del cens electoral. Aquesta participació raquítica encén les alarmes d'una formació que exposa com un dels seus principals atributs la democràcia interna i la influència de la militància en la presa de decisions.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

L'encara primer tinent d'alcaldia a l'Ajuntament de Barcelona, mà dreta d'Ada Colau, s'afegeix a Ernest Urtasun com a candidat dels comuns a les europees. L'eurodiputat va guanyar les primàries de Catalunya en Comú en imposar-se a les altres dues candidates en unes eleccions internes que van comptar amb la participació de 3.274 inscrits de la formació a escala nacional. Urtasun sortia notablement reforçat del procés intern, però el capital polític de Pisarello pot quedar en entredit després dels resultats que ha obtingut. A diferència de les primàries de CatComú, però, les de BComú tenien la particularitat que només eren en modalitat presencial en urna, i l'únic punt de votació era el local del partit, al carrer Marina de la capital catalana.

Sigui com sigui, tots dos s'integraran a la llista d'Units Podem Canviar Europa, la candidatura amb què la formació de Pablo Iglesias, Esquerra Unida i altres partits que entren a la coalició es presentaran als comicis europeus. Caldrà veure quines posicions obtenen a la llista i si s'asseguren aconseguir un escó al Parlament Europeu. En principi, la intenció de Podem és que els dos aspirants catalans tinguin llocs de sortida.

stats