Infraestructures
Política 13/02/2023

Les plataformes que s'oposen al Hard Rock, a la B-40 i a l'ampliació del Prat convoquen una manifestació unitària

Serà a la plaça Catalunya de Barcelona el 4 de març

2 min
Presentació de la manifestació conjunta aquest dilluns

BarcelonaFeia temps que es coïa i l'acord de pressupostos entre el Govern d'Esquerra i el PSC ha sigut el detonant. Els últims mesos hi ha hagut converses entre les plataformes que s'oposen a uns quants projectes urbanístics –que anomenen macroprojectes– per mirar de fer accions més transversals. "Convertir les lluites individuals en una de conjunta", comenta una font que ha participat en les trobades. Són els grups que s'oposen al Hard Rock, a l'ampliació de l'aeroport del Prat, al Quart Cinturó (la carretera B-40) o als Jocs Olímpics d'Hivern. Que les negociacions pels comptes se centressin en el casino de Vila-Seca, la construcció d'aquesta carretera o en la tercera pista de l'aeroport i que en l'acord entre socialistes i republicans es plasmessin alguns d'aquests elements els ha portat a fer el primer pas: el 4 de març han convocat una manifestació unitària a la plaça Catalunya de Barcelona amb el lema "Defensem la terra, construïm el futur".

Cartell de la manifestació conjunta.

"El Govern s’ha limitat a assumir les demandes de la patronal, entomades per un PSC que li ha fet de representant polític", critiquen les entitats en un comunicat, i afirmen que l'acord de pressupostos "s’inspira en un model caduc que comporta l’empitjorament del canvi climàtic, el deteriorament del medi ambient i unes condicions de treball precàries". De moment, els tres firmants del manifest són la Campanya Contra el 4t Cinturó, Zeroport i Aturem Hard Rock, però l'objectiu és que aviat s'hi acabin sumant més entitats. De fet, fa un parell de setmanes es van reunir els representants d'un centenar de plataformes per tractar el tema i la manifestació va ser un dels elements que va generar més consens.

En l'acord de pressupostos, ERC i el PSC van pactar accelerar el Hard Rock, tirar endavant la B-40 i ampliar la capacitat de l'aeroport del Prat. Precisament, aquesta setmana un grup d'experts va proposar construir una tercera pista sobre el mar. Els tres acords urbanístics dels comptes catalans són, per a les plataformes opositores, "diferents atacs, però la mateixa problemàtica". "Les lluites ecologistes i socials ens unim i fem una crida a la participació", conclou el comunicat.

stats