Política 23/08/2015

El PNB defensa que Rajoy té el mèrit de l'augment dels independentistes catalans

"Hi ha gent que mai s'havien plantejat la seva pertinença a Espanya i ara s'ho plantegen seriosament", assenyala el portaveu del partit al Congrés, Aitor Esteban

Efe
1 min
El portaveu del PNB al Congrés dels Diputats, Aitor Esteban / EFE

BilbaoEl portaveu del PNB al Congrés, Aitor Esteban, ha opinat que a Catalunya "hi ha gent que mai s'havien plantejat la seva pertinença a Espanya i ara s'ho plantegen seriosament, això ha estat un mèrit de la política espanyola, i aquí Rajoy té un percentatge molt ampli". En declaracions a EFE, el diputat basc ha destacat que cal esperar als resultats de les eleccions catalanes per veure per on anirà el futur d'aquesta comunitat, ja que "igual no queda cap dubte, perquè és una majoria molt àmplia (a favor de la independència) o al revés".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Però, ha matisat, "el que no pot ser és una Catalunya en el futur amb l'estatus en què estem ara. Tampoc socialment Catalunya té a veure avui dia amb el que era abans; hi ha gent que mai s'havien plantejat la seva pertinença a Espanya i ara s'ho plantegen seriosament".

Esteban ha elogiat l'estratègia del president Artur Mas, destacant que "ha donat tots els passos que havia promès, malgrat les dificultats; ha estat molt imaginatiu, em trec el barret per com ha sortejat les dificultats legals en algunes ocasions".

Després de les eleccions, el diputat basc creu que Mas "donarà els passos que ha anunciat, una altra cosa és en què quedarà", ha conclòs.

stats