Política 09/04/2014

El president de la Diputació de Tarragona presenta un recurs per "incompetència" del jutge

Tant Poblet com els sis regidors de Vila-seca s'acullen al seu dret de no declarar i eviten respondre per la seva relació amb l'entramat del cas Innova

Acn
2 min

ReusEl president de la Diputació de Tarragona i alcalde de Vila-seca, Josep Poblet, i sis regidors del seu equip de govern de CiU han presentat aquest dimecres al matí un recurs de reforma per la seva imputació en el cas Innova davant el jutjat d'instrucció número 3 de Reus. Segons ha donat a conèixer Poblet a la sortida dels jutjats, l'argument esgrimit és que el jutge de Reus és "incompetent" per tractar els temes que afecten Vila-seca, municipi que pertany al partit judicial de Tarragona. A l'espera de la resolució judicial sobre aquesta petició, el batlle i els sis regidors s'han acollit al seu dret de no declarar. "Nosaltres no som Innova i no hi tenim res a veure", ha etzibat Poblet.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

El recurs de reforma presentat ha evitat que Poblet hagi hagut de respondre sobre les presumptes irregularitats en la construcció del Centre d'Atenció Primària i Centre d'Alta Resolució de Vila-seca, inaugurat el març del 2012, que formaria part d'una peça separada número 8 del cas Innova. "Considerem que el jutge no té la competència per tractar temes de Vila-seca", ha insistit el també president de la Diputació a la sortida dels jutjats.

A l'espera que el jutge resolgui la petició efectuada per part dels membres del consistori de Vila-seca, Poblet s'ha acollit al seu dret de no declarar. La mateixa estratègia han seguit els cinc regidors del seu equip de govern i l'exregidora de CiU també imputats en el cas, que inicialment estaven citats a declarar entre aquest dijous i divendres al matí. Si el jutge no atén la demanda de Poblet i els regidors, encara podrien presentar recurs d'apel·lació davant l'Audiència de Tarragona perquè dirimís sobre aquesta qüestió.

Poblet i els sis regidors estan imputats pels presumptes delictes de de blanqueig de capitals, prevaricació, malversació de cabals públics, falsedat documental i omissió del deure de perseguir delictes. Tot i això, el president de la Diputació i alcalde de Vila-seca s'ha escudat en el fet que el cas es troba sota secret de sumari per evitar donar-ne més detalls. "Hem actuat sempre facilitant la documentació requerida i contribuint al fet que la justícia pugui fer ràpidament la seva feina", ha afegit.

stats