Política 20/05/2015

Guerra oberta entre oficialistes i crítics de Podem de Badalona

El cercle local de Podem obre expedient davant la comissió de garanties del partit a Catalunya i suspèn de militància els crítics integrats en la candidatura d'ICV per haver "usurpat" el nom i la marca electoral de Podem

M.colomer
2 min
Jaume Asens, en primer terme, amb Teresa Forcades, David Fernández i la candidata de Guanyem Badalona en Comú Dolors Sabater, en un míting de campanya / PERE VIRGILI

BarcelonaFinal de campanya calent entre el cercle local de Podem Badalona, integrat en la candidatura de confluència Guanyem Badalona en Comú amb la CUP i moviments socials, i els crítics aixoplugats sota el nom És Possible que participen en la llista d'ICV-EUiA. El cercle local oficial de Podem ha obert expedient davant la comissió de garanties del partit a Catalunya i ha suspès cautelarment de militància els crítics d'És Possible –branca més antiindependentista de Podem Badalona– en considerar que han "usurpat" i fet un ús "fraudulent" del nom i la marca electoral de Podem.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Segons ha informat Podem Badalona en un comunicat, la "usurpació" de la imatge electoral per part dels crítics va provocar una "resolució de la comissió de garanties de Podem estatal" que instava al retorn dels símbols al legítim dipositari, el cercle local de Podem. Segons la mateixa versió, els crítics incompleixen els acords presos per una assemblea al mes d'octubre que va decidir que Podem no concorreria a les eleccions, i incompleixen també els resultats de la consulta que es va fer el 29 i 30 de març a tots els inscrits en l'assemblea local de Podem, en la qual el 92,5% van decidir donar suport a la candidatura de confluència Guanyem Badalona en Comú, en la qual s'integren també la CUP i altres moviments socials, encapçalats per l'activista Dolors Sabater. I acusen els crítics d'haver mantingut una "campanya de difamacions" que s'ha "intensificat" els últims dies contra la candidatura avalada per l'assemblea local.

"Reiterem també la desautorització a l'ús il·legítim del nom, imatge i marca tant del cercle de Podem Badalona com de Podem a escala estatal que estan duent a terme persones integrades en candidatures que no compten amb l'aval de l'assemblea ciutadana i que incompleixen de manera sistemàtica tots els acords presos per l'organització a la qual diuen representar", deploren, i adverteixen l'electorat que "les persones que persisteixen en aquest ús de la imatge del partit no representen Podem ni tampoc el cercle de Badalona, però estan fent servir símbols de l'organització en una instrumentalització d'aquests [símbols] en benefici de tercers", amb referència a ICV-EUiA. Per això avisen que "Podem, el secretari general i el consell ciutadà de Podem Badalona es reserven el dret a emprendre accions legals contra els qui facin servir de forma inapropiada el nom de Podem".

Villarejo, amb els crítics

La confusió arriba a un punt que fa difícil discernir amb qui va Podem de Badalona. Tant és així que l'exeurodiputat de Podem Carlos Jiménez Villarejo –crític amb les tesis de Pablo Iglesias– participa aquest dimecres al vespre en un acte de suport a la candidatura d'ICV-EUiA-És Possible a Badalona, encapçalada per Àlex Mañas, actual regidor ecosocialista i candidat a la reelecció. L'assemblea local de Podem hi veu un clar intent d'"instrumentalització" política de la imatge de Podem.

stats