Política19/01/2015

Podem dóna allargs a la CUP: té "pendent" respondre a la carta sobre el seu compromís amb el referèndum a Catalunya

David Fernàndez ha recordat aquest dilluns que la formació liderada per Pablo Iglesias encara no s'ha mullat a fons sobre aquest tema

Mariona Ferrer I Fornells

Madrid"Està pendent". Amb una breu resposta, sense donar cap termini, Podem ha respost a la demanda que ha fet aquest dilluns el diputat de la CUP David Fernàndez a la formació liderada per Pablo Iglesias. En una entrevista a Rac1 ha recordat que Podem encara no ha respost a la missiva enviada el 19 de desembre, just abans de la visita d'Iglesias a Barcelona, en què es demanava a la nova formació que es mullés sobre el seu compromís amb el fet que els catalans votin en un referèndum vinculant d'independència.

Inscriu-te a la newsletter Política en cinc llibres per Sant JordiUna mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

La carta de la CUP feia les següents preguntes: "Podem es compromet a habilitar un referèndum d'autodeterminació a Catalunya en cas que guanyi les eleccions espanyoles? Podem es compromet ara a celebrar un referèndum d'independència a Catalunya? Podem respecta la llengua i la cultura catalanes i el dret d'autodeterminació dels Països Catalans i es compromet a defensar la llengua i cultura catalanes al País Valencià i les Illes?".