Política 22/05/2015

Monedero irromp en ple acte de final de campanya de Podem

El partit intenta tancar ferides amb la reaparició d'un dels membres fundadors. Iglesias s'aferra a una victòria a l'ajuntament de Madrid per continuar l'embranzida fins les generals

Mariona Ferrer I Fornells
2 min
Juan Carlos Monederos amb Íñigo Errejón en l'acte final de campanya de Podem a Madrid. JAVIER LIZÓN / EFE

MadridNo havia aparegut en cap dels mítings després que la seva dimissió hagués sacsejat la cúpula del partit, però aquest divendres, en l'acte final de campanya de Podem a Madrid, ha decidit fer-se un bany de masses, per sorpresa. El número dos de Podem, Íñigo Errejón, estava parlant quan s'ha començat a sentir cert enrenou entre el públic. Era l'exnúmero tres del partit, Juan Carlos Monedero, que ha estat ovacionat pels milers de persones que s'han reunit a la porta d'entrada de la Casa de Campo, a Madrid Río, per seguir l'últim míting de campanya.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Errejón, al cap d'una estona, l'ha convidat a pujar sense celebrar la seva presència i Monedero ha demanat al públic que li faci un favor. "Regaleu-me una cosa, que demà jo pugui cantar-li a alguna persona 'Volaré'", ha dit cantant la cançó en italià en referència a que després de l'anunci de la seva dimissió, la candidata del PP a l'ajuntament de Madrid, Esperanza Aguirre, va cantar 'Volaré' a La Sexta per celebrar-ho. "Endavant Madrid, avui comença el canvi", ha afegit. Un cop ha baixat de l'escenari, el número dos de Podem ha seguit amb el seu discurs com si res hagués passat.

El partit ha intentat projectar així una imatge d'unitat a només 48 hores de passar l'examen de les urnes. El secretari general de Podem, Pablo Iglesias, ha deixat clar que fia el futur del partit, en part, a la victòria a l'ajuntament de Madrid. Tot i no presentar-se amb les seves sigles, ha convertit la candidata d'Ahora Madrid, Manuela Carmena, en la millor bandera per a les municipals. No en va, les enquestes els situen frec a frec amb la candidata del PP a l'alcaldia de la capital espanyola, Esperanza Aguirre. "Necessitem una marea morada el diumenge perquè torni la dignitat a aquest ajuntament i comunitat", ha reclamat. "No ens podem permetre quatre anys més d'Esperanza Aguirre", ha afegit assegurant que "la pròxima alcalde de Madrid serà Manuela Carmena". Al pit hi duia, una xapa d'Ahora Madrid. Però Carmena no era al míting, sinó que s'estava dirigint al seu propi tancament de campanya.

stats