Política 13/03/2015

Vox, a Podem: "No volem que ningú llanci homosexuals daltabaix de la Giralda"

El màxim dirigent de la formació ultradretana carrega contra Iglesias per haver proposat que s'expropiïn a l'Església monuments com la catedral de Sevilla o Còrdova

Ara
1 min

BarcelonaEl control que l'Església catòlica exerceix de l'antiga mesquita de Còrdova, ubicada a la catedral posterior, ha provocat una intensa polèmica a Andalusia. Des de Podem s'ha demanat que, per tal d'evitar aquest control sobre un patrimoni que és de tots, l'Estat expropiï monuments com ara les catedrals de Còrdova o de Sevilla. Una proposta que ha estat criticada de forma contundent per Vox.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

La formació ultradretana i ultranacionalista ha atacat amb duresa la demanda de Podem i ha adduït que suposava un pas per islamitzar Espanya. Santiago Abascal, màxim dirigent de Vox, ha assegurat en un vídeo que el seu partit no vol "una Espanya amb burques, on les dones no puguin conduir, on a una dona se la tracti pitjor que a un gos, i on es llanci els homosexuals daltabaix de la Giralda", fent referència al tracte que dones i homosexuals reben a països com l'Aràbia Saudita o els que pateixen el control de l'Estat Islàmic.

Abascal ha vinculat aquesta presumpta islamització d'Espanya al fet que el partit d'Iglesias té connexions amb l'Iran.

stats