Política 20/02/2020

La policia deté una persona a Tarragona a qui considera "líder" dels aldarulls per la sentència del Procés

Se l'acusa de delictes de desordres públics, atemptats contra agents de l'autoritat i coaccions

Ara
1 min
Nit de disturbis a Barcelona, amb rèpliques a Tarragona, Lleida i Girona

BarcelonaLa Policia Nacional ha detingut una persona a qui considera "un dels líders" de les protestes i dels aldarulls que es hi va haver a Tarragona durant la setmana del 14 al 18 d'octubre, després que es fes pública la sentència del Procés, que va condemnar a presó bona part dels representants polítics de l'anterior govern de la Generalitat. Segons la nota de premsa, el detingut ha passat a disposició judicial com a presumpte autor dels delictes de desordres públics, atemptats contra agents de l'autoritat i coaccions.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

La detenció parteix d'una investigació del cos per "identificar les persones que van liderar els desordres públics que es van produir la setmana del 14 al 18 d'octubre del 2019", en el marc de les protestes contra la sentència del Procés. En un comunicat, la Policia Nacional apunta que es van produir "danys materials al mobiliari urbà" així com "en nombrosos negocis, incendis en desenes de contenidors d'escombraries i atacs amb objectes contundents a edificis públics", uns fets que qualifica d'"incidents de gravetat".

Els talls a l'AP-7 van ser constants durant les protestes d'aquella setmana a Tarragona, que malgrat tot va estar marcada per un incident al centre de la ciutat: l'atropellament de dos joves per part dels Mossos d'Esquadra durant una maniobra de dispersió d'una manifestació amb tres furgonetes policials. Un dels dos nois va haver de ser ingressat a l'hospital per un traumatisme cranioencefàlic i l'altre va patir una fractura al peroné.

stats