Política11/04/2012

El PSOE votarà en contra de la llei d'estabilitat

Els socialistes consideren que la llei vulnera l'acord sobre la reforma de la Constitució

Efe

MadridEl PSOE votarà demà en contra de la Llei d'estabilitat pressupostària perquè, segons ha insistit avui, suposa un incompliment "flagrant" de l'acord que van arribar socialistes i populars per reformar la Constitució l'any passat.

Inscriu-te a la newsletter Política en cinc llibres per Sant JordiUna mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

El principal partit de l'oposició no vol donar suport ni abstenir en la votació perquè entén que ha de ser fidel al pacte al qual va arribar amb el PP i que ara no preveu el text, segons han explicat fonts del grup socialista en una trobada amb els mitjans de comunicació.

Cargando
No hay anuncios

Aquest acord fixava en el 0,4% del PIB el dèficit estructural màxim que podria tenir Espanya el 2020, i que el projecte de llei situa ara en el 0%, és a dir, en l'equilibri pressupostari.

Els socialistes creuen que aquesta normativa només pot donar credibilitat a Espanya si compta amb el consens dels dos principals partits del país, perquè són els que poden ser govern d'aquí a 2020, any d'aplicació plena de les xifres de dèficit i deute que contempla la llei.

Cargando
No hay anuncios

El govern espanyol, afegeixen, és el responsable que es perdi aquesta credibilitat, per haver engegat a rodar un pacte signat fa vuit mesos.

El grup socialista està disposat a negociar tota aquesta nit si cal per donar suport demà la llei, però no confien que el govern i el PP vulguin parlar perquè en totes aquestes setmanes no han respost a les seves peticions i ni tan sols els ha remès alguna contraproposta , segons les mateixes fonts.