POLÍTICA
Política 17/09/2012

Portabella vol que el PAM incorpori aspectes "que donin garanties de capital d'estat" a Barcelona

El líder independentista torna a insistir en l'adhesió de la ciutat a l'Associació de Municipis per la Independència tot i que no ho posa com a condició del pla

Ara / Acn
2 min

BarcelonaEl president del grup municipal d'Unitat per Barcelona (UxB), Jordi Portabella, ha explicat aquest dilluns com afronta les negociacions amb el govern municipal sobre el Pla d'Actuació Municipal (PAM) i ha considerat que el pla no pot quedar al marge del moment que viu el país, en referència tant a la situació econòmica com al debat nacional sobre la independència. Per tot això, ha avançat la seva voluntat que aquest incorpori aspectes "que donin garanties de capital d'estat" a Barcelona. En roda de premsa, Portabella ha tornat a defensar l'adhesió de Barcelona a l'Associació de Municipis per la Independència i s'ha mostrat partidari que el ple municipal ho voti a final d'any. Tot i això, ha admès que aquest punt no cal que estigui contemplat al PAM.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Un cop anunciada la intenció del PSC d'abstenir-se en la votació que es faci en el proper plenari sobre el PAM, el govern municipal necessita el suport d'UxB –a més de l'abstenció dels socialistes– per tirar endavant el full de ruta per als propers anys a Barcelona. Portabella ha explicat que no es guiarà per factors exògens a les seves converses amb Trias i ha assegurat que els socialistes no condicionaran aquestes negociacions. Ho ha dit després que el comitè territorial del PSC de Barcelona avalés la decisió del seu líder al consistori de la capital catalana, Jordi Martí, d'abstenir-se en el ple, però es reservés un canvi de criteri en cas que el govern incorporés algun aspecte incompatible amb les seves propostes després de les negociacions amb UxB. El líder independentista ha definit aquesta estratègia com una "estratègia de partit petit".

Portabella també ha parlat d'altres aspectes que pretén que s'afegeixin al PAM, com són l'increment de les consultes ciutadanes, mesures per superar la crisi i la creació d'ocupació, la lluita contra el fracàs escolar o l'augment de l'ús del català a l'administració.

stats