Política 06/12/2013

Posada demana "cautela i responsabilitat" en tot intent de reformar la Constitució

El president del Congrés veu encara vigent "l'essència" del text però s'obre a parlar de canvis si es plantegen amb "diàleg" i consens

Efe
1 min

BarcelonaEl president del Congrés, Jesús Posada, ha afirmat aquest divendres que "l'essència" de la Constitució roman vigent i ha demanat que qualsevol intent de reforma es faci "amb extraordinària cautela i gran sentit de la responsabilitat" i compti amb un consens similar al del 1978. En el seu discurs en l'acte de commemoració del 35 aniversari de la carta magna, celebrat al Congrés, Posada ha defensat la plena vigència de l'actual model de convivència i ha fixat el marc per a les propostes de reforma constitucional que hi ha sobre la taula.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Ha insistit que tot intent de reforma necessita una tasca pedagògica que exposi amb claredat els objectius que persegueix i cal que se n'analitzin les "conseqüències". "Qualsevol reforma del marc constitucional ha de fer-se, doncs, des del diàleg, comptant sempre al final amb un ampli suport, si no el mateix, sí molt semblant al consens que va acompanyar l'aprovació de la Constitució", ha afegit Posada, que de tota manera ha remarcat que la carta magna no està "esgotada", sinó que conté encara "moltes possibilitats per al seu desenvolupament". Entre els elements que considera "inalterables" es troba l'article que defensa "la sobirania del poble espanyol i la indissoluble unitat d'Espanya".

stats