ELECCIONS ANDALUSES
Política 23/03/2015

Posada avisa que Ciutadans i Podem han vingut "per quedar-se"

El president del Congrés admet que el PP ha patit un "correctiu" a Andalusia

Efe
2 min
Jesús Posadas / EFE

MadridEl president del Congrés, Jesús Posada, ha reconegut aquest dilluns que el PP ha patit un "correctiu" a les eleccions andaluses i que està "bastant pitjor" que el 2012, i ha advertit que Podem i Ciutadans han vingut "per quedar-se" tant en la política andalusa com en la política nacional.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Abans de participar en el Comitè Executiu Nacional del PP, Posada ha felicitat la candidata socialista, Susana Díaz, i ha valorat el "gran esforç" desenvolupat pel cap de llista del PP, Juan Manuel Moreno –present a la reunió–, que era "poc conegut" a l'inici de la campanya i ha anat "a millor".

Posada ha defensat analitzar en el si del PP la irrupció de Podem i Ciutadans, dues formacions que, al seu parer, han vingut "per quedar-se". "Veurem què cal fer. Les eleccions estan molt a prop, en dos mesos hi ha les municipals i autonòmiques i en 9 mesos les generals. Es tracta d'encertar", ha afirmat.

El president del Congrés ha rebutjat, això sí, que la derrota a Andalusia sigui atribuïble ni al president del govern espanyol, Mariano Rajoy, ni a Juan Manuel Moreno, tot i que sí ha reconegut que el seu partit ha patit un "correctiu" per part dels ciutadans andalusos. Menys autocrítica ha fet la vicepresidenta primera del Congrés, Celia Villalobos, que ha dit estar una "mica sorpresa" amb la reacció de la presidenta andalusa, Susana Díaz, pel resultat obtingut.

Díaz, ha dit Villalobos, va convocar suposadament per aconseguir una major estabilitat "i l'únic que ha creat és un embolic" perquè el PSOE segueix amb els mateixos diputats a la Cambra andalusa. "I ara a veure amb qui pacta perquè Andalusia sigui raonablement governada", ha afegit la dirigent popular, per a qui "el fracàs primer" és de la presidenta andalusa.

stats