Política25/02/2012

Tanquen la web dirigida a espanyols per recollir firmes perquè Catalunya "marxi" d'Espanya

La iniciativa havia sorgit a través de la web 'Actuable.es'. L'impulsor hi assegurava que Catalunya és "un forat negre que consumeix quantitats ingents de temps i esforços de l'agenda política". La recollida ha deixat d'estar activa a última hora de la tarda d'aquest dissabte

Ara

BarcelonaUn usuari de la plataforma 'Actuable.es' ha engegat una recollida de firmes per aconseguir que "Catalunya marxi d'Espanya" dirigida als espanyols. La pàgina ha estat activa fins a última hora de la tarda d'aquest dissabte, però ara apareix només un missatge d'error.

Inscriu-te a la newsletter Política en cinc llibres per Sant JordiUna mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

L'argument de l'usuari, que signa com Andrés Cruz, és que "només el cost polític que ha tingut per a Espanya una legislatura dedicada a l'Estatut de Catalunya i no dedicada a tractar la crisi que ens venia a sobre és ja una raó suficient per fer-nos reflexionar".

Cargando
No hay anuncios

El text de la petició assegura que Catalunya és "un forat negre que consumeix quantitats ingents de temps i esforços de l'agenda política espanyola" i "una font d'insults per als espanyols, titllats de mandrosos que consumeixen la riquesa que ells produeixen".

L'objectiu que es marca a llarg termini la petició és aconseguir un milió de firmes per demanar un referèndum a Espanya per la independència, tot i que, a curt termini, la fita és més modesta i confusa. Mentre que a primera hora de la tarda l'objectiu eren 500 firmes –com es pot veure a la captura de pantalla–, més tard aquesta exigència ha augmentat a 700.

Cargando
No hay anuncios

'Actuable.es' és una plataforma web de recollida de firmes que se serveix de la compartició a través de les xarxes socials per donar veu a diverses iniciatives polítiques o socials. A través d'aquesta web, per exemple, s'ha demanat la dimissió de la delegada del govern espanyol a València, Paula Sánchez León, per la brutalitat policial contra estudiants.

La iniciativa és activa des de finals de gener, i pels comentaris a la pàgina, però, es pot entendre que la majoria de les persones que han donat suport a la iniciativa han estat catalans independentistes.