Política 16/07/2015

El PP prepara un document perquè els partits unionistes es comprometin amb els valors constitucionals

Sánchez-Camacho: "La llista liderada per un excomunista demostra que s'està perdent el centredreta a Catalunya"

Acn
3 min
La presidenta del PPC, Alícia Cánchez-Camacho, aquest dijous al Senat / ACN

MadridEl PP de Catalunya està elaborant juntament amb la direcció del partit del carrer Génova de Madrid un document de suport als valors constitucionals que farà arribar a totes les formacions no sobiranistes perquè el signin abans del 27-S. L'objectiu, segons els populars, és assolir un compromís conjunt que faci visible que l'independentisme té al davant un front comú que dóna suport a la unitat d'Espanya i que reivindica el compliment de la legalitat. Els populars no es plantegen en cap cas transformar aquest front en una coalició electoral abans de les eleccions, però sí que insisteixen a reclamar un govern de concentració després del 27-S a Catalunya.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Així ho ha apuntat la presidenta del PP, Alícia Sánchez-Camacho, aquest dijous davant els mitjans al Senat, on ha comparegut per respondre "al desafiament més greu que s'ha fet mai a la unitat d'Espanya i a la convivència democràtica de tots els espanyols".

"Si nosaltres no ens mobilitzem i es mobilitza només el món independentista, no donarem veu als milions de catalans que senten un gran desconcert en veure els invents i històries que organitza Artur Mas i els partits independentistes només per trencar la societat catalana i Espanya", ha sentenciat.

Per aquest motiu ha apel·lat directament al PSC, C's i UDC perquè "deixin de banda els seus posicionaments de partit i les seves postures personals, pensin en els catalans i en la llibertat de Catalunya" i accedeixin a una acció conjunta que s'ha de materialitzar, segons Sánchez-Camacho, en un govern de concentració després del 27-S.

Segons la líder del PPC, la proposta d'aquest govern de concentració és "important, necessària i sensata" en aquests moments en què els catalans necessiten una "alternativa" i un govern dels constitucionalistes.

En aquest sentit s'ha mostrat disposada a "convocar" els partits constitucionalistes en breu perquè "crec que els partits hem de dir els nostres pactes postelectorals", ha argumentat.

Amb tot, els populars no es plantegen en cap cas assolir acords per concórrer als comicis de la mà d'altres formacions. "El PP es presenta a aquestes eleccions amb les seves sigles i amb la voluntat de pactes després perquè hi hagi un govern de concòrdia", ha sentenciat.

Crítica al PSC

Els populars volen que els socialistes catalans i espanyols facin explícit aquest suport a la Constitució acceptant la creació d'un govern unionista. En aquest marc ha "lamentat" que el PSC "segueixi navegant entre dues aigües i hagi rebutjat la proposta del PP de fer un govern de concentració constitucionalista per enfrontar-nos al desafiament de la ruptura d'Espanya".

"El 'no' del senyor Iceta i de Sánchez és el 'no' a garantir la unitat d'Espanya, i demostra que el Partit Socialista no té una proposta per defensar Espanya i prefereix anar de la mà dels comunistes abans que defensar la Constitució", ha dit.

El calendari per la independència és "impossible"

La presidenta del PPC també ha apuntat que "per molt" que el president de la Generalitat, Artur Mas, i el líder d'ERC, Oriol Junqueras, hagin reduït a vuit mesos el calendari de la desconnexió, la independència és un objectiu "il·legal i impossible".

Segons ha afirmat, "Artur Mas està proposant una llista de polítics que pretén trencar Espanya i la convivència de tots els catalans i tots els espanyols" i "es disfressa sota una llista de la societat civil quan als cinc primers llocs hi ha polítics i expolítics".

"La lidera un excomunista"

La presidenta del PPC també ha destacat que la llista del 'sí' la lidera "un excomunista" –en referència a l'exeurodiputat d'ICV Raül Romeva–, seguit "d'exafiliats a ERC, del PSUC i del president de la Generalitat i d'ERC".

Tot plegat, segons ha afirmat, demostra que "s'està perdent el centredreta a Catalunya i que el PP és l'únic partit sensat, útil, de centredreta a Catalunya".

La llista és "un invent antidemocràtic"

Segons la líder del PPC, la llista del 'sí' és "un invent antidemocràtic" que "intenta disfressar de societat civil l'objectiu de trencar Espanya", és a dir, "un plantejament antidemocràtic de ruptura de la societat catalana".

Es tracta, ha resumit, d'un "invent d'antipolítica greu que va en contra de la pluralitat democràtica que hi ha a Catalunya".

Per aquest motiu ha reivindicat el PP com un partit "necessari" per a Catalunya perquè assegura "que no es permetrà la desconnexió amb Espanya i que la democràcia es garantirà en tot moment".

stats