Política 23/09/2014

El PP qualifica de "fracàs polític" de Mas unes eventuals eleccions anticipades

El portaveu al Congrés, Alfonso Alonso, diu que això evidenciaria la "incapacitat per governar" del president català

Joan Rusiñol
1 min

MadridSi finalment hi ha eleccions anticipades a Catalunya –de caràcter plebiscitari– el PP ho interpretarà com un "fracàs polític" del president de la Generalitat, Artur Mas. Ho ha dit el portaveu popular al Congrés, Alfonso Alonso, que ha reiterat que la consulta del 9 de novembre no es farà. Ni aquell dia ni en cap altre moment.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En una compareixença de premsa a la cambra baixa, Alonso ha assegurat que, tornar a deixar a la meitat la legislatura, evidenciaria "la incapacitat per governar i per mantenir l'estabilitat política i institucional" per part de Mas. "El dret al fracàs polític existeix", ha ironitzat.

Alonso admet que no sap si el president dissoldrà el Parlament, com ja va passar el 2012, abans d'hora per convocar els catalans a les urnes abans d'acabar aquest any. Ha dit que això és potestat seva però ha recordat que ha de cenyir-se a la llei electoral espanyola perquè Catalunya no n'ha aprovat cap de pròpia. Amb aquest reglament a la mà, ja no hi hauria temps per fer els comicis el 9-N.

stats