Crisi intenra
Política 15/09/2023

El PP català aïlla Alejandro Fernández

Génova evita entrar al xoc amb l’encara president del partit a Catalunya tot i les seves crítiques

3 min
Martín Blanco, amb Sirera i Reyes, al míting final del PP a Barcelona

BarcelonaUna de les claus de la conferència que aquest dijous va fer el president del PP català, Alejandro Fernández, va ser l'absència a la sala de la resta de dirigents destacats del partit a Catalunya. Dotze hores després que el dirigent popular declarés la guerra al president estatal del PP, Alberto Núñez Feijóo, aquelles absències s'han convertit ja en missatges desmarcant-se del discurs de Fernández. Ho han fet de moment tant el diputat al Congrés i cap de llista a les últimes eleccions espanyoles, Nacho Martín Blanco, com el líder del partit a l'Ajuntament de Barcelona, Daniel Sirera.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En una entrevista a RTVE, Martín Blanco ha admès que Fernández va dir "coses interessants", però de seguida ha aixecat un tallafoc entre ell i el líder del partit a Catalunya. "Hi ha matisos i aspectes amb què no puc estar d'acord", ha afirmat l'exdirigent de Ciutadans, que a diferència de Fernández ha defensat parlar amb Junts perquè, en termes generals, està en contra dels "cordons sanitaris". "En democràcia no és forassenyat parlar amb partits que estan als antípodes", ha afegit, tot i que sí que ha rebutjat negociar amb Carles Puigdemont aspectes com l'autodeterminació i l'amnistia.

Martín Blanco, que ha destacat que és una "realitat incontestable" que al PP mana Feijóo, ha explicat també que aquest dijous no va assistir a la conferència de Fernández perquè tenia un "compromís personal i familiar important".

Sirera admet contactes amb Junts

Tampoc Daniel Sirera va escoltar en directe la conferència d'Alejandro Fernández, en el seu cas perquè tenia una entrevista programada a aquella hora. Aquest divendres, però, també ha evidenciat que està lluny de l'encara president del PP català. En una entrevista a RAC1, ha negat ser un "interlocutor" entre Feijóo i Junts, però sí que ha admès que ha mantingut converses amb regidors de Junts i amb un exdiputat del partit amb vista a saber les condicions de la formació per a la constitució de la mesa del Congrés. Unes converses que, ha dit, va explicar a Feijóo però no a Alejandro Fernández.

"És una informació que correspon que tingui el president del partit", ha justificat, i encara ha afegit un altre dard al líder del PP al Parlament: "La resta hem d'ajudar i molestar el mínim possible", ha apuntat Sirera.

Sirera i Martín Blanco han sigut els encarregats de posar veu al malestar existent amb Fernández, mentre que des de Génova s'ha preferit evitar entrar al xoc i no hi ha hagut cap reacció a la conferència del líder del PP català. La direcció estatal dels populars considera que la seva prioritat ara no és el futur del partit a Catalunya ja que estan centrats en qüestions més immediates com ara la investidura de Feijóo o els comicis europeus, bascos i gallecs que s’apropen de cara l’any que ve, informa Mireia Esteve.

Es dona la circumstància que tant Sirera com Martín Blanco són dos dels noms que circulen en les travesses internes del partit com a candidats a substituir Alejandro Fernández al capdavant del PP a Catalunya quan se celebri el congrés. Un conclave que encara no té data, però al qual Fernández ja ha evidenciat que vol presentar-se, i per això ara Génova ha de trobar un candidat oficialista que hi vulgui competir.

Enfrontat des de fa temps amb Génova, Alejandro Fernández tampoc compta amb gaires suports entre la cúpula del partit a Catalunya. A més de Sirera i Martín Blanco, dijous tampoc van assistir a la conferència del líder del PP català ni el secretari general del partit, Santi Rodríguez, ni l'eurodiputada Dolors Montserrat, ni els alcaldes de Badalona i Castelldefels, Xavier García Albiol i Manu Reyes.

stats