Política 19/02/2018

El PP, sobre les citacions al Suprem: "És un senyal que la democràcia gaudeix de bona salut"

Santi Rodríguez creu que "els que han vulnerat les lleis" han de retre comptes davant la justícia

Mireia Esteve
2 min
Santi Rodríguez, en una imatge d'arxiu

BarcelonaDavant les cinc citacions judicials previstes per a aquesta setmana, el PP no ha mogut ni un mil·límetre el seu discurs en defensa de l'estat de dret a Espanya. El mateix matí que declaraven les dirigents d'ERC i el PDECat, Marta Rovira i Marta Pascal, el secretari general del PP, Santi Rodríguez, ha sortit en roda de premsa i ha tret pit del funcionament de la justícia espanyola. Així, per al dirigent popular, les declaracions dels líders independentistes són "un senyal que la democràcia gaudeix de bona salut".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En aquest sentit, Rodríguez ha reiterat que la justícia actua davant les persones que "vulneren les lleis i desafien l'Estat". Considera, doncs, que els líders independentistes que "van contribuir al que va passar al setembre i a l'octubre de l'any passat hagin de respondre davant la justícia". "Aquí tots som iguals davant la llei i hem de respondre davant la justícia", ha avisat el dirigent popular.

Petició a Torrent perquè faci córrer el rellotge per a la investidura

Pel que fa a la investidura, Santi Rodríguez ha tornat a demanar al president del Parlament, Roger Torrent, que iniciï una nova ronda de contactes per tal de buscar un candidat alternatiu a Carles Puigdemont i que "el rellotge comenci a córrer", en referència als dos mesos establerts pel reglament per repetir eleccions. Segons com avancin les declaracions dels independentistes citats, aquesta setmana les negociacions per a la investidura es podrien desencallar.

"Ens agradaria un candidat que fos constitucionalista, però si això no pot ser i ha de ser dels grups independentistes, que almenys estigui en disposició efectiva de sotmetre's a un debat d'investidura", ha demanat el dirigent popular en roda de premsa. En aquest sentit, en referència a la petició de Ciutadans de celebrar un ple extraordinari que serveixi per desbloquejar la situació política, Rodríguez ha avisat que la convocatòria d'un ple d'aquestes característiques "no resol la situació", sinó que considera que la persona que pot desbloquejar-la és el president del Parlament "iniciant una nova ronda de contactes".

El secretari general del PP a Catalunya també ha confirmat, tal com explica avui l'ARA, que han rebut trucades per part de Ciutadans per reclutar gent del seu partit de cara a les municipals de l'any que ve. "Ens enorgulleix, perquè significa que tenim persones que són vàlides. De tota manera, creiem que de moment encara no ha donat gaires resultats i creiem que, malgrat tot, no és gaire ètic anar a buscar persones que estan en un partit perquè el deixin i vagin a un altre partit. Això diu molt de Ciutadans i de la manera de fer política", ha explicat Rodríguez.

Precisament, els populars reuniran aquest dissabte el seu òrgan intermunicipal, que reuneix tots els regidors que té el partit a Catalunya. L'objectiu és debatre al voltant de qüestions com "la regeneració política i la política municipal al carrer", ha explicat el secretari general del PP. Tot i que la localització encara està per confirmar, Rodríguez ha explicat que la intenció és fer-ho a Castelldefels, on Manuel Reyes va perdre l'alcaldia en les últimes eleccions municipals.

stats