POLÍTICA
Política 08/05/2012

El PP a CiU: "Prou de mentir: Bankia 0 euros - Catalunya 10.000 milions"

El portaveu del PP al Parlament ataca el Govern dient que mentre que l'Estat encara no n'ha posat ni cinc a Bankia, ja ha injectat 10.000 milions a entitats bancàries catalanes

G.c. / M.c.
1 min

Barcelona"Prou de mentir. No és cert el Catalunya 0 – Bankia 7.000. En tot cas seria Bankia 0 – Catalunya 10.000". Amb aquesta duresa ha replicat el portaveu del PP al Parlament, Enric Millo, l'acusació de CiU en el sentit que Espanya actua amb sensibilitat diferent quan ha de salvar bancs amb seu a Madrid que quan la que està en joc és una entitat catalana com Catalunya Caixa.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Per això, Millo ha desglossat el reguitzell d'ajuts que assegura que han rebut entitats catalanes els últims dos anys. En total, ha afirmat que el govern espanyol ha injectat fins a 10.800 milions a caixes i bancs catalans durant el procés de reestructuració, mentre que ha defensat que l'executiu de Mariano Rajoy encara no n'ha posat ni cinc a Bankia.

És més, Millo ha defensat amb contundència que el diner públic que s'injectarà eventualment a Bankia és un crèdit per garantir els fons dels clients de Bankia i evitar així un 'corralito'. "Ja n'hi ha prou de mentir. Els catalans es mereixen que els expliquin la veritat", ha asseverat Millo, que ha acusat reiteradament CiU i el govern d'Artur Mas de confondre la societat a base de mitges veritats, "que són pitjors que les mentides".

stats