Política 22/05/2013

CiU, ERC, PSC, ICV-EUiA i la CUP tomben la proposta del PP per reduir els consells comarcals

Demanen als populars que el primer és eliminar la delegació del govern espanyol a Catalunya

Anna Mateo
2 min

BarcelonaTotes les formacions parlamentàries, menys el PP i C's, han votat aquest dimecres al ple del Parlament en contra de la proposició de llei que han presentat els populars per modificar la llei d'organització dels consells comarcals. La proposta plantejava reduir el nombre de consellers, eliminar els vicepresidents i els grups comarcals, així com els càrrecs de confiança dels consellers de l'administració. Els partits que havien presentat esmenes a la totalitat –CiU, ERC, PSC i ICV-EUiA– han acusat el PP de Catalunya de voler reduir les competències dels consells comarcals i eliminar les prestacions de les administracions públiques als ciutadans de Catalunya i han demanat que si el PP vol reduir despeses que comencin per eliminar la delegació del govern espanyol a Catalunya.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

El diputat popular i secretari segon del Parlament, Pere Calbó, ha defensat la proposició al·legant que "no té sentit tenir una mitjana de 5,5 consellers comarcals per municipi" i perquè la racionalització de l'administració pública "convé econòmicament al Govern".

El diputat de CiU Albert Batalla i el d'ERC Marc Sanglas han coincidit en que els populars volen "eliminar les prestacions que dóna una de les institucions pròpies de Catalunya als catalans" i han reclamat que, "abans de retallar en els consells comarcals, s'hauria d'eliminar el ministeri de Cultura, que ha transferit les competències a altres ministeris", suprimir administracions "supèrflues com la delegació del govern a Catalunya" o "deixar de comprar tants tancs de guerra que són innecessaris".

La diputada del PSC Núria Parlón ha acusat al PP de voler suprimir els consells comarcals i voler "deixar sense serveis necessaris als catalans sota el pretext que és necessari econòmicament". La diputada d'ICV-EUiA Marta Ribes també ha recriminat als populars "la seva intenció d'eliminar la democràcia i de recentralitzar les competències catalanes a favor de l'estat espanyol", de la mateixa manera que ho ha fet el líder de la CUP, David Fernández.

En una línia molt diferent, la diputada de C's Carina Mejías ha lamentat que el PP no hagi proposat eliminar per complet els consells comarcals perquè, al seu parer, "són administracions completament obsoletes i ineficaces".

stats