Política 04/06/2015

Dimiteixen els dos consellers de la Comunitat de Madrid imputats per la trama Púnica

Lucía Figar i Salvador Victoria suposaven un impediment de cara a una entesa entre el PP i Ciutadans a la regió

Efe
2 min
Els dos consellers imputats, Salvador Victoria i Lucía Figar. EFE

MadridLa consellera d'Educació de la Comunitat de Madrid, Lucía Figar, ha dimitit aquest dijous després de la seva imputació en el cas Púnica, que investiga una suposada trama de corrupció municipal i regional centrada en ajuntaments i autonomies de tot Espanya que buscava el pagament de comissions il·legals. En declaracions als mitjans de comunicació, Lucía Figar ha justificat la seva decisió en que no vol que el seu "permanència" en un Executiu en funcions perjudiqui al PP ia la formació del Govern a Madrid.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Figar, que ha assegurat a més que no té "interès" a fer ús del seu aforament ni d'ostentar cap tipus de privilegi davant els jutjats, ha dit no haver rebut pressions de la direcció del seu partit per prendre aquesta decisió. "La decisió part de mi", ha assegurat Lucía Figar per reconèixer a continuació que, després d'haver anunciat que deixava la política, la diferència era anar-se'n ara o d'aquí a 15 dies.

Dimarts Finalment, quan es va conèixer la imputació, no va deixar el càrrec perquè no tenia constància de la imputació, però ahir va fer una "reflexió llarga" i es va convèncer que estava "dispodadíssima" a deixar el govern "pel bé de tots".

El conseller de Presidència de la Comunitat de Madrid, Salvador Victoria, també imputat en l'operació Púnica, ha presentat la seva dimissió per no ser un "impediment" a la formació d'un govern del PP, segons li ha comunicat al cap de l'Executiu regional a funcions , Ignacio González.

A través d'un comunicat de la conselleria de Presidència, Victoria assenyala que davant les últimes circumstàncies -en al·lusió a la seva imputació pel jutge de l'Audiència Nacional Eloy Velasco- ha decidit dimitir perquè la seva permanència en el càrrec "no pogués ser un impediment per a la configuració d'un govern del Partit Popular a la Comunitat de Madrid".

stats