Política 23/07/2014

El PP rebutja de nou la creació d'una comissió d'investigació sobre finançament de partits

Joan Tardà ha denunciat que "qui s'amaga, és còmplice" i ha assegurat que s'ha implantat una "estúpida" i "imbècil" "'omertà'"

Ara
1 min

MadridEl PP ha tornat a rebutjar aquest dimecres que el Congrés debati sobre la creació d'una comissió d'investigació sobre la corrupció i el finançament de tots els partits polítics amb representació parlamentària. Esquerra Plural (IU-ICV-CHA) ha plantejat aquest assumpte en la diputació permanent de la cambra i ha rebut el suport del PSOE, UPyD i ERC.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

El portaveu d'Esquerra Plural, José Luis Centella, ha retret al PP que plantegi mesures de regeneració i transparència mentre es nega a investigar el passat, cosa que, segons la seva opinió, és imprescindible. "Qui se situa a la contra i a la defensiva és el que ha de témer", ha sentenciat, convençut que, quan el PP deixi de tenir majoria absoluta, la comissió d'investigació que ara demana l'oposició es farà realitat. Amb aquesta, ja són 16 les comissions d'investigació bloquejades pel PP.

En termes similars, el diputat d'ERC Joan Tardà ha assenyalat que només la "por" pot portar un partit a rebutjar que el Congrés investigui aquest assumpte. "Qui s'amaga, és còmplice", ha denunciat, queixant-se també que s'hagi implantat una "estúpida i imbècil 'omertà' (llei del silenci)" que, al seu parer, "acabarà amb el sistema democràtic", el qual veu "afectat d'un càncer en estat de metàstasi" per la corrupció.

stats