Política01/05/2013

Aguirre critica l'estratègia de Rajoy i demana una "reforma radical" de les administracions públiques

L'expresidenta de Madrid diu que les pujades d'impostos no han solucionat res i que per tant cal "reduir el pes del sector públic perquè arribin els diners a empresaris i famílies per treure Espanya de la crisi"

Ara

MadridDard en tota regla de la presidenta del PP de Madrid, Esperanza Aguirre, a la política econòmica del govern de Mariano Rajoy. En un 'post' titulat 'Sí que hi ha alternativa' publicat al seu blog, l'expresidenta de Madrid insta el PP a recuperar "l'esperit del programa" amb què va guanyar les eleccions de novembre del 2011: deixar d'apujar impostos i dur a terme "una reforma radical i sense precedents de les administracions públiques". La seva tesi és que cal "reduir el pes del sector públic perquè arribin els diners a empresaris i famílies per treure Espanya de la crisi". D'aquesta forma, Aguirre torna a marcar distàncies amb Rajoy –ja ho va fer arran del cas Bárcenas– i s'alinea amb el sector més dretà del PP, que reclama aprimar l'estat i les comunitats autònomes.

Inscriu-te a la newsletter Política en cinc llibres per Sant JordiUna mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Aquest és el 'post' complet:

Cargando
No hay anuncios

"Davant la mala notícia sobre les previsions macroeconòmiques anunciades en l'últim consell de ministres del govern, el pitjor que pot passar és que els ciutadans caiguin en una actitud fatalista i pensar que no hi ha cap alternativa eficient per sortir del forat en què està sumida l'economia espanyola. I és el pitjor perquè sí que hi ha alternativa, i està en l'esperit del programa amb què el PP es va presentar a les eleccions el novembre de 2011.

Tots els economistes i els polítics estan d'acord que el primer pas cap a la recuperació econòmica ha de ser la reducció del dèficit públic. Però fins ara s'ha intentat reduir augmentant els impostos, i l'experiència d'aquests mesos ha demostrat que aquestes pujades d'impostos no han servit per incrementar els ingressos.

Cargando
No hay anuncios

Per tant, ha arribat l'hora d'explorar l'altra variable del dèficit: la reducció de les despeses, com estava previst en el programa electoral del Partit Popular amb el qual va aconseguir una clamorosa majoria. I reduir les despeses suposa, en primer lloc, emprendre una reforma radical i sense precedents de les administracions públiques. I això sí que és és una alternativa. N'hi ha una, i és la que portava el Partit Popular en el seu programa. Ha arribat l'hora d'aplicar-la: reduir el pes del sector públic perquè arribin els diners a empresaris i famílies per treure Espanya de la crisi."