Política 08/05/2018

El PP demanarà al Parlament que condemni el suposat adoctrinament a les aules catalanes

Levy afirma que s'estan investigant 134 casos i reclama un sistema de denúncies anònimes

Mireia Esteve
2 min
Andrea Levy

BarcelonaEl PP demanarà al Parlament que condemni el suposat "adoctrinament" a les aules catalanes i la "falta de neutralitat en el procés d'aprenentatge dels alumnes a Catalunya". Els populars presentaran una proposta de resolució perquè la Generalitat també es personi "en les causes de discriminació per raons ideològiques" a les aules i demanarà una "possible inhabilitació" dels professors implicats en aquest suposat adoctrinament.

La diputada del PP Andrea Levy ha explicat en roda de premsa que ara mateix l'alta inspecció del ministeri d'Educació ja està analitzant 134 casos des del mes de setembre. Per posar fi a aquesta situació, i per a tots els alumnes que hagin patit aquestes suposades situacions, el PP demana que s'implementi un sistema de denúncies anònimes a través de la conselleria d'Educació, però també a les regidories d'Educació dels ajuntaments catalans. "S'ha de denunciar que com a societat s'utilitzin les aules per adoctrinar els alumnes", ha explicat Levy.

La diputada popular ha tornat a denunciar la situació de Sant Andreu de la Barca i ha criticat els suposats assenyalaments a fills de guàrdies civils a mans de mestres del centre. "Es pot parlar a les aules de política i el que passa al conjunt de la societat, però no assenyalar un alumne dient que el seu pare ha picat", ha denunciat Levy.

El PP també demana conjuntament amb Ciutadans la compareixença del Síndic de Greuges perquè doni explicacions sobre els suposats casos d'adoctrinament a les aules que s'han denunciat des de l'1-O a Catalunya. "Hem de saber de quin costat està", ha etzibat Levy, que també ha assegurat que els 87 casos que ha comptabilitzat el síndic no s'ajusten als 134 que s'estan investigant, segons ha afirmat.

Per la seva banda, el portaveu de Ciutadans, Carlos Carrizosa, ha criticat que el Síndic hagi "donat l'esquena als menors que han patit coaccions als col·legis catalans" i ha assegurat que no es tracta d'un "atac a l'escola catalana". El partit taronja considera que hi ha "eines dins l'ordenament jurídic" que es poden utilitzar per protegir els drets dels menors i ha demanat a les institucions que "vetllin pels drets dels joves". En aquest sentit, també han demanat la compareixença, a part del Síndic, també de la responsable de la Direcció General d'Atenció a la Infància i a l'Adolescència (DGAIA).

El PSC es desmarca de les acusacions d'adoctrinament de PP i Cs

Els socialistes s'han desmarcat de les acusacions d'adoctrinament de PP i Cs. "Que el debat polític surti de les aules, no s'ha d'assenyalar ni alumnes ni professors", ha demanat la portaveu del PSC, Eva Granados. La diputada socialista ha apuntat a PP i Cs, però també als independentistes per utilitzar l'escola en funció dels seus interessos polítics. "Treguin les seves mans de l'escola catalana", ha etzibat. "Els estudiants tenen dret a rebre una educació lliure de qualsevol biaix ideològic", ha defensat Granados.

stats