Política 05/03/2014

L'estelada de Guissona, els Mossos, el PP i l'alcalde d'ERC

El PP demana al Govern la retirada d'una estelada en una dependència policial del poble, però l'alcalde assegura que allà no hi ha cap comissaria. Els populars repliquen que a l'edifici, de propietat municipal, hi ha una "oficina policial" que consta al directori d'Interior

Acn / Ara
2 min
El PP ha demanat al Govern la retirada d'una estelada en una oficina dels Mossos d'Esquadra a Guissona

Guissona / BarcelonaEmbolic a tres bandes –el PP, l'alcalde d'ERC i els Mossos– per una estelada plantada davant d'un edifici municipal que havia estat la caserna de la Guàrdia Civil i que era té un ús polivalent.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Després que el PP hagi presentat una proposta de resolució al Parlament denunciant que a la dependència dels Mossos d'Esquadra de Guissona (la Segarra) oneja una bandera no oficial, l'estelada, l'alcalde del municipi ha aclarit que a Guissona no hi ha cap comissaria dels Mossos. La diputada popular Marisa Xandri, qui ha denunciat l'existència de la senyera independentista, ha exigit al Govern que retiri les banderes no oficials de les dependències dels Mossos. "Per molt que ho desitgi CiU, l'estelada no és la bandera oficial de Catalunya ni ens representa a tots els catalans", ha apuntat Xandri, que també ha presentat una bateria de preguntes sobre aquesta qüestió. La seva proposta recorda que la Llei de la policia de la Generalitat diu que els Mossos han d'actuar "amb absoluta neutralitat política i imparcialitat" i ha afegit que "el fet que onegi una bandera estelada en una dependència dels Mossos comporta la utilització política i partidista del cos i de la seva imatge corporativa".

L'alcalde del municipi sagarrenc, Xavier Casoliva, d'ERC, ha assegurat que a Guissona no hi tenen cap comissaria dels Mossos d'Esquadra. ''Què més voldríem'', ha remarcat Casoliva, que ha intentat deixar en evidència Xandri en explicar que es tracta d'una ''confusió'' ja que sí que és cert que a l'edifici on hi ha aquesta estelada hi figura un cartell dels mossos, però l'oficina que s'hi havia de posar no ha funcionat mai. Casoliva ha explicat que fa anys, quan el consistori va adquirir l'edifici de l'antiga caserna de la Guàrdia Civil, el departament d'Interior va mostrar la voluntat d'implantar-hi una oficina dels Mossos d'Esquadra i per això ja s'hi va posar el cartell, però ha apuntat que la proposta no es va arribar a materialitzar.

Aquesta versió, però, contrasta amb la del PP, que aquesta tarda insistia que la policia catalana sí que "fa ús" de les instal·lacions municipals. Segons la versió que ha explicat a l'ARA el PP, els "consta" que l'oficina policial –que no comissaria– "està en actiu". De fet, l'oficina en qüestió figura en el directori d'oficines i comissaries dels Mossos. A més, els populars expliquen que els mateixos Mossos admetien que fan ús d'aquestes dependències municipals en la resposta, fa un mes, al requeriment d'un ciutadà perquè s'hi restituís la bandera espanyola. Segons aquest escrit, els agents de la policia de la Generalitat fan servir l'edifici per agafar denúncies a la població, tot i que es tracta d'un edifici de titularitat municipal sobre el qual no tenen més competències i que és utilitzat de manera habitual pels vigilants de l'Ajuntament.

Hotel d'entitats

Segons l'alcalde, l'edifici actua com a local per les entitats del poble que ''hi fan les seves reunions i activitats''. En aquest sentit, Casoliva ha destacat ''l'habilitat'' del fotògraf per poder captar la imatge on es pugui veure el cartell dels mossos i el pal amb l'estelada ''ja que s'ha d'anar darrere un arbre''. En aquest sentit, l'alcalde ha dit que la diputada Xandri ha estat ''enganyada'' i que la foto li deu haver enviat algú ''per fer la gracieta o perquè es creia de debò que hi ha una comissaria''.

stats