ELECCIONS MUNICIPALS
Política 30/06/2011

El TC accepta el recurs del PP de Barcelona però rebutja el d'ERC de Girona pels regidors que ballen

L'alt tribunal té quinze dies per resoldre, però això no afecta a la constitució de l'Ajuntament de Barcelona en la sessió de divendres

Acn
1 min

Barcelona/GironaEl Tribunal Constitucional ha admès a tràmit el recurs que el PPC va presentar per intentar recuperar el novè regidor que un aclariment del TSJC va donar a CiU. Els populars pretenen que tres vots inicialment validats pel TSJC i que van suposar un regidor més en detriment del quinzè de CiU, tornin a rebre aquesta qualificació, després que fossin desestimats per una petició d'aclariment dels nacionalistes. Ara, el TC ha anunciat que admet el recurs d'emparament del PPC i té quinze dies per resoldre. El seu resultat donarà, de manera definitiva, el quinzè regidor a CiU o el novè als populars. Amb tot, això no afecta a la sessió de divendres i el Ple de Barcelona es constituirà amb normalitat.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Per altra banda, l'alt tribunal ha notificat aquest dijous que no admet a tràmit el recurs d'ERC de Girona. El partit va recórrer al TC després que una resolució del TSJC deixés fora del consistori la formació. ERC al·legava que s'havia fet malament el recompte de vots en blanc i demanava que es donessin per bones dues paperetes. Això hauria situat, segons els càlculs del partit, Blanca Palmada com a única regidora republicana. Finalment, la decisió del TC deixa sense representació ERC, que en les eleccions del 2007 va aconseguir quatre regidors. Una de les paperetes que la Junta Electoral anul·lava duia una imatge del fundador de l'Opus Dei, mossèn Escrivà de Balaguer.

stats