POLÍTICA
Política 30/12/2012

El PP perdria la majoria absoluta, però encara avantatjaria de sis punts el PSOE, segons 'El Mundo'

Segons una enquesta d'aquest rotatiu, el partit de Rajoy perdria vuit punts un any després de començar a governar i el PSOE en guanyaria dos

Ara
1 min
Malgrat la distància ideològica, Mariano Rajoy i Alfredo Pérez Rubalcaba coincideixen que la consulta d'autodeterminació no té cabuda en l'ordenament constitucional.

MadridEl president del govern espanyol, Mariano Rajoy, està un any després d'arribar a la Moncloa molt lluny de la majoria absoluta que va aconseguir el 20 de novembre del 2011, però el seu partit, el PP, segueix avantatjant de sis punts el PSOE, segons una enquesta de Sigma-Dos per al diari 'El Mundo'. La política duta a terme pel govern de Mariano Rajoy en aquest primer any s'ha notat en termes de suport ciutadà: gairebé vuit punts menys que fa dotze mesos.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Tanmateix, amb un 36,7% d'intenció de vot (enfront del 44,6% que va obtenir el 20 de novembre del 2011), el PP està sis punts per sobre el PSOE, segons aquest sondeig. En comparació amb els comicis del 2011, quan els socialistes van obtenir el 28,8%, avui guanyarien gairebé dos punts i tindrien el 30,7% dels sufragis, informa Efe.

Tots suspesos

En el sondeig de Sigma-Dos cap dels membres del govern del PP aconsegueix l'aprovat i només la vicepresidenta, Soraya Sáenz de Santamaría, obté més d'un quatre. En aquesta valoració Rajoy se situa amb un 3,55, per davant del secretari general del PSOE, Alfredo Pérez Rubalcaba, que obté un 3,34, tots dos superats per la líder d'UPyD, Rosa Díez (3,72). A més, el 53% valora malament o molt malament Rajoy, i només el 15% diu tenir una bona o molt bona imatge de l'executiu que comanda.

Pel que fa a la valoració que els espanyols fan dels líders catalans, Josep Antoni Duran i Lleida (UDC) obté un 2,91 (al gener rebia un 4,08), Oriol Junqueras (ERC) s'estrena en el rànquing amb un 2,56, i el president de la Generalitat, Artur Mas, un 2,26 (al gener tenia un 3,70).

stats