Política05/11/2012

El PP acusa Mas de ser "totalitari" i un "perill per a la democràcia"

Els populars usaran tots els mecanismes "de l'ordenament jurídic" per frenar un referèndum d'autodeterminació

Joan Rusiñol

MadridEl vice secretari general d'organització del PP, Carlos Floriano, ha elevat el to de les acusacions contra el president de la Generalitat i candidat de CiU a la reelecció, Artur Mas. En una compareixença de premsa a Madrid, ha acusat Mas de tenir una "deriva totalitària" i d'haver-se convertit en "un perill per al dret dels ciutadans i de la democràcia". Ha dit que la UE tampoc veu amb bons ulls les paraules de Mas –afirmant que els tribunals no aturaran la voluntat del poble català– i ha recordat a dirigents com Josep Antoni Duran i Lleida –sense citar-lo explícitament– que està donant suport a un programa electoral que ha criticat durament.

Inscriu-te a la newsletter Política en cinc llibres per Sant JordiUna mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Floriano ha dit que ara la resposta està a les eleccions del 25-N, però ha avisat que el govern espanyol no renuncia a fer servir les eines de "l'ordenament jurídic" per fer complir les lleis, és a dir, per evitar un referèndum d'autodeterminació.

Cargando
No hay anuncios

Preguntat pels llibres de text escolars a Catalunya, ha demanat a les escoles i a Inspecció que "estiguin molt vigilants" a l'hora de recomanar uns llibres o uns altres en funció de com expliquen el passat recent.