Política 17/11/2012

La cúpula del PP de Matas declara davant del jutge pel cas de finançament il·legal

L'expresident balear Jaume Matas i el seu cunyat i ex gerent del partit, Fernando Areal, són dos dels principals imputats pel pressumpte finançament irregular del partit a les illes

Efe
2 min
L'expresident del Govern Balear Jaume Matas és el principal imputat del cas Palma Arena.

PalmaL'expresident del govern balear Jaume Matas declararà aquest cap de setmana davant el jutge pel cas Over sobre el presumpte finançament il·legal del PP illenc en les campanyes electorals de 2003 i 2007.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Pels jutjats també hi passarà el seu cunyat, l'exgerent del partit Fernando Areal, i una altra figura destacada de la formació, l'exsecretari general del PP balear José María Rodríguez.

Matas i els dos exalts càrrecs del PP han estat citats com a imputats pel jutge instructor per respondre sobre les seves relacions amb l'entitat mercantil Over Marketing & Communication Worldwide i amb el seu administrador, Daniel Comprat, i sobre la seva intervenció en el finançament d'aquestes campanyes electorals del PP balear.

La Fiscalia Anticorrupció sospita que Over Marketing, que està relacionada amb la trama Gürtel, va rebre contractes públics de manera irregular i amb factures inflades del govern de Matas per un total de 3,5 milions durant la legislatura 2003-2007, uns fons amb els quals l'executiu va pagar despeses de les campanyes electorals.

El primer imputat de pes polític que ha estat citat pel jutge instructor José Castro és José María Rodríguez, exconseller d'Interior amb Matas i exdelegat del govern espanyol a principi de la legislatura de Mariano Rajoy com a president de l'Estat. Rodríguez declara aquest dissabte i Matas ho farà aquest diumenge a partir de les 11 hores.

El jutge vol aclarir les contractacions públiques que van rebre Over Marketing i les seves empreses "satèl·lit" durant el temps que va exercir el càrrec de conseller d'Interior, per uns 20.880 euros, així com diverses anotacions comptables d'Over en les quals figura que l'empresa ha de reclamar-li a ell pagaments pendents per 80.000 euros.

També estan citats també a declarar l'exdirectora de Funció Pública de la Conselleria, María Luisa Ginard, com a testimoni, a partir de les 09.30 hores, i el fundador d'Over Marketing, José Ignacio Rodríguez Monestir, com imputat, a les 13.00 hores.

stats