Política 26/06/2018

Només un 7,4% dels teòrics 860.000 afiliats al PP s’inscriuen per votar a les primàries

Són la meitat dels que van participar, per exemple, en les primàries del PSOE

Dani Sánchez Ugart
2 min
Martínez Maillo augura dimissions al PP de València.

MadridUn total de 64.523 persones s’han inscrit en les llistes per participar en les primàries del PP, que es votaran el dia 5 de juliol, segons ha informat el comitè organitzador del congrés extraordinari que ha de decidir el relleu de Mariano Rajoy al capdavant de la formació conservadora. Aquestes dades suposen que un 7,4% dels teòrics 860.000 afiliats que els dirigents del partit defensen que tenen seran els que votaran en aquest procés.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Al matí, el coordinador general del Partit Popular, Fernando Martínez-Maillo, ja havia estimat que "al voltant del set o vuit per cent" serien els que votarien.

"En els últims congressos autonòmics crec que van votar al voltant del set o el vuit per cent. Crec que la xifra pot rondar per aquí", ha assenyalat Martínez-Maillo en una entrevista a TVE recollida per Europa Press en què ha afirmat que "no hi haurà una gran diferència entre el congrés autonòmic i el congrés nacional en termes de participació".

Martínez-Maillo ha reconegut que no té les xifres concretes perquè "s'estan incorporant algunes províncies" i encara "ha d’analitzar-les el comitè", però sí que ha apuntat que "són 860.000 al cens" del PP. Per això, si, tal com ha afirmat el coordinador general, la participació "serà molt semblant" a la dels congressos autonòmics, serien entre 60.000 i 69.000 els militants populars que votarien.

Això deixa tocat l’argumentari històric del PP, que acostuma a senyalar que la formació conservadora espanyola és el partit “amb més afiliats d’Espanya”. A la consulta de Podem per decidir sobre la continuïtat de Pablo Iglesias i Irene Montero, sense anar més lluny, hi van participar més de 160.000 persones, i a les primàries del PSOE que van alçar Pedro Sánchez com a secretari general hi van votar unes 150.000 persones.

stats