Política 12/05/2015

Rajoy a Extremadura: "Espanya serà el que vulguin tots els espanyols i no només una part"

El president espanyol es reincorpora a la campanya, apel·lant a la unitat de l'Estat, l'esforç de la militància i l'economia

Ara
2 min
El president del govern espanyol, Mariano Rajoy, en un míting dissabte passat. EFE

MadridEl president del govern espanyol, Mariano Rajoy, s'ha reincorporat aquest dimarts a la campanya electoral per a les eleccions autonòmiques i municipals del dia 24, després d'interrompre la seva agenda de partit per l'accident d'un avió militar, dissabte passat a Sevilla. Rajoy ha protagonitzat un míting aquest migdia a Don Benito, a Extremadura, on ha apel·lat a les arrels del PP. Entre elles, la defensa de la unitat de l'estat espanyol i la Constitució de 1978: "Espanya serà el que vulguin els espanyols i no només una part", ha dit en referència al procés sobiranista.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

El cap de l'executiu ha fet aquesta referència implícita a Catalunya només començar la seva intervenció i ha dedicat el gruix del discurs a reivindicar, amb to triomfalista, la seva gestió econòmica. Rajoy ha presumit de les previsions de creixement que la Comissió Europea preveu per a Espanya i s'ha preguntat qui, l'any 2012, es podia imaginar aquests números a finals de legislatura. "Els núvols negres sobre l'economia espanyola han quedat enrere", ha assegurat. Per això, ha fet una crida als extremenys perquè renovin la confiança l'actual president, José Antonio Monago, per poder seguir amb aquestes polítiques. Al vespre farà costat a la candidata de Castella-la Manxa, María Dolores de Cospedal, en un míting a Talavera de la Reina.

"Em sento molt espanyol"

El president del PP ha envernissat aquest retrat optimista de l'economia de patriotisme. "Em sento molt espanyol i quan parlo bé d'Espanya dic la veritat", ha afirmat per carregar contra aquells que, a parer seu, només es fixen en els aspectes que pitjor funcionen. "Governar és molt difícil i no val qualsevol", ha avisat, en una referència a partits com Ciutadans i Podem, que no tenen experiència de gestió. També hi ha hagut dards contra el PSOE, a qui acusa d'haver aplicat unes polítiques que han fracassat.

Ha apostat per una política "moderada, centrista i pactista", sigui quin sigui el resultat electoral. Monago insisteix que caldria assegurar que la llista més votada, governi. Per contrarestar les expectatives de les noves formacions, Rajoy ha reivindicat que el PP és un partit que no neix del "poder" sinó des de "baix" i ha apel·lat a l'esforç de la militància per guanyar els comicis. Ha subratllat, com un dels actius populars, que hi ha simpatitzants a tot arreu del territori i que en qualsevol poble "per petit que sigui hi ha una persona que fa voleiar una bandera i diu: sóc del PP".

stats