Política 27/09/2016

El PP impulsarà aquesta setmana la reforma exprés de la llei electoral per votar el 18-D en lloc de Nadal

Demana consens a la resta de partits. La reforma s'hauria de debatre el 18 d'octubre al Congrés perquè el 28 l'aprovés el Senat

Mariona Ferrer I Fornells
1 min
El portaveu del PP al Congrés, Rafael Hernando. EFE

MadridEl PP mourà peça aquesta setmana mateix per evitar que, si hi ha terceres eleccions, se celebrin el dia de Nadal. Esmena així l'estratègia de Mariano Rajoy de pressionar Pedro Sánchez amb una nova cita a les urnes amb l'escudella a taula. Segons ha avançat el portaveu dels popular al Congrés, Rafael Hernando, aquesta setmana registraran al congrés una proposició de llei per a una reforma exprés de la llei electoral. L'objectiu: reduir de dues setmanes a vuit dies la campanya electoral si hi ha repetició d'eleccions perquè se celebrin el diumenge 18 de desembre en lloc del dia 25.

Hi ha consens entre tots els partits per avalar aquesta proposta, que cal que passi per majoria absoluta. Segons els càlculs del PP, s'hauria de començar a debatre al Congrés el 18 d'octubre perquè el 28 d'octubre, just al límit de la convocatòria automàtica d'eleccions el 31, rebi l'aval del Senat i es publiqui al Butlleti Oficial de l'Estat (BOE).

Els socialistes esperen que el PP faci el pas per esmenar "l'error de Rajoy", malgrat ja fa temps que tenen preparat un text de reforma de la llei electoral en el mateix sentit que la dels populars. "Espero comptar amb els suport de tots", ha dit aquest dimarts Rafael Hernando, després de la junta de portaveus.

stats